giovedì 11 agosto 2016

OI Rio 2016: Novi poraz Crne Gore, Italijani bolji od ''ajkula''


Drugi poraz vaterpolista Crne Gore na Olimpijskim igrama u Riju da Žaneiru. ''Ajkule'' su u derbiju dana poražene od Italije 5:6 (1:2, 1:1, 0:1, 3:2) i sada im predstoji borba sa Sjedinjenim Američkim Državama i Španijom za prolaz među osam najboljih.
Nakon dva minuta igre Italijani su sa igračem više preko Gala stigli do vođstva. Dva napada zarednom nijesmo iskoristili igrača više, kazna je stigla preko Di Fulvija za 2:0. No, iz trećeg pokušaja s aigračem više, na minut do kraja Ivović je smanji o na 2:1.
Imali smo dva napada za izjednačenje ali ih nijesmo iskoristili, odbranili smo se dva puta sa igračem manje, ali je Galo na sredini dionice pogodio za 3:1. Već u sljedećem napadu smanjio je Darko Brguljan, a onda dva puta nijesmo iskoristili igrača više za izjednačenje. Srećom i Bodegas je bio neprecizan na drugoj strani, ali je šut Radovića zaustavio Tempesti.
Tri minuta nije bilo gola u trećoj dionici, loše smo organizovali napad u par navrata, i naravno stigla je kazna preko Di Fulvija za 4:2. To je i bio rezultat nakon treće četvrtine.
Mišić je nakon minuta igre u posljednjoj dionici smanjio na 4:3, ali Italijani koriste igrača više da ponovo dođu do plus dva. No, istom mjerom uzvraća Darko Brguljan, na nešto manje od šest minuta do kraja.
Loša reakcija naših igrača u odbrani, peterac za Italiju, koristi ga Filjoli za 6:4. Na minut ipo do kraja Draško Brguljan je smanjio na 6:5, odbranili se i imali posljednji napad za izjednačenje ali ga nijesmo iskoristili.
Crnogorski vaterpolisti doživjeli su drugi uzastopni poraz, nakon štosu izgubili i od Hrvatske 8:7. Jedini trijumf upisali su protiv Francuske 7:4. Italija je upisala treći trijumf i zadržala maksimalan učinak.
Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Frančesko Di Fulvio sa tri, dok su po golpostigli Valentino Galo, Kristijan Prešuti i Pjetro Filjoli. U crnogorskoj reprezentaciji dva gola postigao je Darko Brguljan, a po jedan Aleksandar Ivović, Saša Mišić i Draško Brguljan.
Pobjedu u toj grupu ostvarila je i selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koja je slavila protiv Francuske 6:3. Sat i 50 minuta poslije ponoći rivali će biti Španija i Hrvatska. Crna Gora će u četvrtom kolu, u petak u 16 sati i 40 minuta, igrati sa selekcijom SAD.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers