martedì 20 marzo 2018


Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Srbiju 11:8 (3:2, 4:2, 1:1 i 3:3) u 5. kolu Grupe A preliminarnog dijela Svjetske lige na novom zatvorenom bazenu SC "Morača" u Podgorici.
Crna Gora je ovom pobjedom ostala u igri za prvo mjesto. Odlučivaće posljednji duel u Rumuniji. 
Crnogorski vaterpolisti revanširali su se rivalu za poraz u Nišu (7:4) i drugim trijumfom ostali u trci za plasman na finalni turnir. Savladali su i Rumuniju 13:2. Za prvo mjesto i direktan plasman na finalni turnir neophodna im je pobjeda u duelu sa Rumunijom od šest golova.
Crnogorska reprezentacija vodila je tokom cijelog meča, a početkom treće četvrtine imala je prednost i od četiri gola (8:4). U posljednjem dijelu meča Srbija je uspjela da smanji zaostatak, ali je Draško Brguljan iz peterca, šest sekundi prije kraja, donio željenih tri razlike.
Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji, na čijem se golu istakao Dejan Lazović sa 11 odbrana, bio je Aleksa Ukropina sa tri, po dva gola postigli su Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i Saša Mišić, a po gol Vladan Spaić i Dragan Drašković.
Strijelci po dva gola za Srbiju, koja je doživjela prvi poraz, bili su Dušan Mandić i Đorđe Lazić, dok su po golpostigli Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Stefan Mitrović, Gavril Subotić.
Duelom Crne Gore i Srbije zvanično je otvoren novi zatvoreni bazen Sportskog centra Morača.
Crna Gora će u posljednjem kolu, 10. aprila, biti gost selekcije Rumunije.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers