giovedì 13 giugno 2019

Ivović: "Svi radimo naporno, jedva čekamo start Svjetskog prvenstva"

 

 Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ulazi u posljednjih mjesec dana priprema pred start Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Priključili su se i igrači iz klubova koji su igrali završnicu Eurolige, pa selektor Vladimir Gojković u punom sastavu odrađuje pripreme na Škveru. Od danas je sa ekipom i Aleksandar Ivović koji je i pored naporne sezone sa Pro Rekom jedva čekao da se priključi reprezentaciji.
Related image

"Nema odmora, ali nijesam ja jedini od igrača koji su u ovoj situaciji. Igrači koji su igrali završni turnir Eurolige su počeli juče ili danas pripreme. Mi ćemo ove sedmice početi nekim laganim tempom, nas trojica koji smo igrali Euroligu. Od sljedeće sedmice krećemo sa dvodnevnim treninzima. Polako ulazimo u trenažni proces koji je svako ljeto isti. Ekipa je u odnosu na prošlu godinu izmijenjena. Svi smo željni i orni za ovo novo što nas očekuje, nova takmičenja za reprezentaciju", poručio je Ivović.
Reprezentacija će do nedjelje trenirati u Herceg Novom, a put za Bečej planiran je u ponedjeljak gdje će Ivović i drugovi trenirati sa Francuskom do 19. juna. Dan kasnije naša selekcija putuje za Njemačku gdje će učestvovati na turnir (21. do 23. jun) na kojem će pored "ajkula" i "pancera" igrati još Italija i Grčka.
"Raspored je dosta gust, biće teško napraviti koncept priprema, jer period nije dug do odlaska na Svjetsko prvenstvo. Turnir u Njemačkoj je jako interesantan jer će se igrati po novim pravilima. Nijesmo imali puno utakmica po novim pravilima tokom sezone, sem završni turnir Evropa kupa u Zagrebu. Nastavak sezone je opet bio po starim pravilima, tako da ćemo pokušati da se adaptiramo što bolje na sva ta nova pravila. Početkom jula idemo za Kinu gdje ćemo trenirati sa Kinom i Kanadom. Treba imati što više utakmica da bi ekipa vidjela šta da prihvati a šta ne od novih pravila", istakao je naš as.
Nakon Njemačke i dva slobodna dana, izabranici Vladimira Gojkovića treniraće na Škveru, a 4. jula okupiće se u Podgorici gdje će odraditi večernji trening pred put za Kinu na finalne pripreme.
"Grupa jeste teška, ali po meni nema ni lake ni teške grupe na velikim takmičenjima. Često puta se pokazalo da su se osvajale medalje i kad je bila teške grupa, a da nijesu kada je bio lakši put. Ja o tome ne razmišljam, mislim da o tome ne treba da razmilja niti jedan naš igrač. Najvažnije je da pripreme odradimo što bolje. Da svi igrači koji su tu, da do damog kraja budu zdravi. Da pokušamo da se uigramo i da stvorimo hemiju koja bi na kraju mogla da nas odvede do završnice Svjetskog prvenstva", zaključio je Ivović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers