domenica 25 dicembre 2016

COK: Nagrade za Marinu Raković, Aleksandra Ivovića, Kristinu Rakocevic, Djura Radovića, žensku košarkaškasku reprezentaciju i seniorsku vaterpolo reprezentaciju!


Image result for Marina Raković

Marina Rakovic

Vaterpolista Aleksandar Ivović i karatistkinja Marina Raković najbolji su sportisti Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK). Ivoviću je to drugo priznanje COK, nakon što je i prošle godine bio najbolji. Ivović je priznanje zaslužio osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu i četvrtim mjestom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. ima i bronzano odličje sa Pro Rekom u Ligi šampiona.
 Image result for aleksandar ivovic
Aleksandar Ivovic
"Lijep je osjećaj biti najbolji, ali ne bih sebi davao na značaju. Bilo je dosta mojih prethodnika koji su dobili nagradu i to je samo potvrda da je vaterpolo sport broj jedan u Crnoj Gori. Drago mi je zbog toga i volio bih da se ta tradicija nastavi", kazao je Ivović.
Image result for Kristina Rakočević
Kristina Rakocevic
Najbolji mladi sportisti su atletičarka Kristina Rakočević i vaterpolista Đuro Radović. Talentovani član Jadran Carina, Radović zahvalio se svima koji su procijenili da nagrada treba da pripadne njemu.
Image result for djuro radovic
Djuro Radovic
"To je za mene veliki uspjeh i čast, ujedno i podstrek za rad i napredak", rekao je Radović.
Image result for zenska kosarkaska reprezentacija crne gore
Za najbolje nacionalne selekcije proglašeni su vaterpolo i ženska košarkaška reprezentacija. Selektor vaterpolista, Vlado Gojković, smatra da su vaterpolu zasluženo pripale nagrade.
Related image
"Iza nas stoje rezultati u kontinuitetu, ali moramo da radimo da ih održimo. Čeka nas period tranzicije, dosta težak, koji je trebalo uraditi ranije u hodu. Bazen u Nikšiću je dosta donio, nadam se da će i klub brzo da zaživi. Očekujemo zatvaranje bazena u Podgorici, ali novi problem se otvara na primorju. Bazeni u Igalu i Kotoru, pa i u Budvi, nijesu u dobrom stanju", kazao je Gojković.
Related image
Vladimir Gojkovic
Predsjednik Dušan Simonović kazao je da 2016. nije bila najbolja godina za sport u Crnoj Gori, ali da je bilo značajnih rezultata.
Image result for dusan simonovic
Dusan Simonovic
"Ne možemo reći da je za nas malo biti treći u svijetu ili drugi u Evropi, četvrti na OI, imati juniorskog prvaka svijeta, vicešampiona svijeta, plejadu velikih talenata koji garantuju dobru budućnost crnogorskog sporta", kazao je Simonović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers