martedì 26 gennaio 2016

FOTO: DOČEK VATERPOLISTA U TIVTU

Crnogorski vaterpolisti su se danas vratili u Crnu Goru, sletjeli su na tivatski aerodrom gdje ih je dočekalo nekoliko stotina navijača.
"Svakako je noć bila neprespavana. Ovo je istorijski uspjeh, posebno posljednje tri utakmice su za anale. Vratili smo se u svjetski vrh, izborili smo plasman na OI i to što smo htjeli. Sve što sam izjavio sinoć o suđenju mislim i danas. Trebamo da budemo ponosni na ovaj rezultat, pronašli smo pravu atmosferu i motiv tokom cijelog prvenstva", rekao je kapiten Nikola Janović.
"Rekao sam prije EP da treba biti realan obezbijediti OI. Sada moramo da sjedimo i da razmislimo o Riju. Dosta nas je na zalasku karijere, ali tu je još dosta momaka koji nadolaze, tako da valja napraviti strategiju za Rio. Sada ipak želimo da uživamo i proslavimo ovaj uspjeh", dodao je Nikola.
"Mislim da je naše iskustvo presudilo da dođemo do medalje, iako nam je suđenje bilo nekorektno. Protiv Italije su sudije dale sve da ih pošalju na OI, protiv Mađarske isto s tim što su valjda vidjeli da smo bolji od njih pa su odustali u trećoj četvrtini. Sinoć smo dali sve, ali to nije bilo dovoljno", kazao je Mlađan Janović.
Selektor Vladimir Gojković već razmišlja o budućnosti.
"Postoji žal, kad izgubite tijesno finale. Izgubili smo u čudnim okolnostima, mislim da smo bili bolji od Srbije. Najbitnije je ipak da smo se vratili na veliku scenu, to nam daje satisfakciju. Pobijedili smo dvije velike ekipe i jedini smo parirali Srbiji u posljednje dvije godine. Uvjerili smo se da možemo, ovaj put nismo bili favoriti gotovo ni u jednom meču, sada ćemo opet biti. Ipak ako ne danas, onda već sjutra moramo početi da razmišljamo o budućnosti", rekao je on i nastavio:
"Treba da napravimo bazen u Podgorici, da se završi onaj u Nikšiću. Veći dio reprezentacije će vjerovatno u penziju nakon ljeta, a nemamo dovoljan broj mladih igrača. Neki su pokazali u ovim pripremama da su blizu A tima, neke ćemo gurnuti u prvi plan tokom ljeta, ali važno je da se baza proširi, jer nije lako napraviti selekciju iz tri mala grada", zaključio je selektor "ajkula".
FOTO: RADOJE MILIĆ

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers