sabato 21 maggio 2016

Svečano otvoren olimpijski bazen u Nikšiću - foto

U Sportskom centru Nikšić danas je svečano otvoren prvi olimpijski bazen u Crnoj Gori. Sredstva za rekonstrukciju bazena uglavnom su obezbijeđena na donatorskoj večeri koja je organizovana u aprilu prošle godine, a u rekonstrukciju bazena uloženo je 1,4 miliona eura.
Bazen su, uoči Dana nezavisnosti, predali na korišćenje simboličnim ubacanjem lopti u vodu predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović, predsjednik i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Srđan Kovačević i Petar Porobić, a svečanosti su prisustvovali i premijer Milo Đukanović i brojne zvanice.
Grbović je u pozdravnoj riječi podsjetio da bi bez pomoći donatora i društveno odgovornih kompanija teško bilo završiti jedan od najljepših bazena u okruženju, što je, kako je naveo, najbolja potvrda položenog testa odgovornosti prema državi.
„Svjesni činjenice da zemlja evropskih vaterpolo šampiona i Nikšić, kao teritorijalno najveća opština, zaslužuju i treba da imaju ovakav objekat, realizovali smo naše planove kako bi omogućili mladima da se bave plivanjem i vaterpolom, ali i brojnim rekreativcima i građanima da koriste ovaj bazen“, rekao je Grbović.
Prema njegovim riječima, svi radovi na bazenu urađeni su kvalitetno i u skladu sa najvećim evropskim standardima energetske efikasnosti i očuvanja čovjekove okoline.
„Nikšić je grad izuzetno bogate sportske tradicije i sada su otvorene mogućnosti za razvoj vrhunskog vaterpolo i plivačkog sporta. Uz skoru rekonstrukciju i hotela Onogošt stvaraju se uslovi da Nikšić bude cetar daljeg razvoja vaterplo sporta u Crnoj Gori“, rekao je Grbović.
Predsjednik Vaterpolo-plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević kazao je da mu je žao što mnogi nijesu vidjeli kako je objekat izgledao prošle godine jer tek tada bi mogli da uporede šta je sve urađeno.
“U ime Vaterpolo-plivačkog saveza obećavam da ćemo svim svojim kapacitetima, koji nijesu veliki, ali postoje, da pomognemo rad bazena i da pomognemo razvoj plivanja i vaterpola u Nikšiću”, kazao je Kovačević.
Petar Porobić uručio je Nikoli Janoviću, doskorašnjem kapitenu vaterpolo reprezentacije Crne Gore, priznanje za doprinos i afirmaciju crnogorskog vaterpola i reprezentacije.
“Zadovoljstvo mi je da u ime Vaterpolo saveza Nikoli Janoviću uručim priznanje i jedan skroman poklon za doprinos formiranju naše reprezentacije i postignutim rezultatima proteklih deset godina “, kazao je Porobić.
Svečanom otvaranju prethodila je finalna utakmica Prvenstva Crne Gore u vaterpolu za juniore i proglašenje pobjednika, Vaterpolo kluba Jadran. Uručeni su i pehari za osvojeno drugo i treće mjesto Vaterpolo klubovima Budva i Primorac. Pehare je uručio selektor crnogorske Vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković.
Nikšić - Petak 20.05.2016 god. - FINALNE UTAKMICE
14,30 h Duel za treće mijesto
VK PRIMORAC – VA CATTARO 13 : 6
( 4 : 3 ) ( 2 : 2 ) ( 5 : 0 ) ( 2 : 1 )
Sudije : Kontić 9,5 ( L ) - Đurašković B. 9,5 ( L ) Delegat : Đurčić

16,00 h Duel za prvo mijesto
PVK JADRAN CARINE – VK BUDVA 15 : 11
( 6 : 2 ) ( 5 : 3 ) ( 2 : 3 ) ( 2 : 3 )
Sudije : Đurašković B. 9,5 ( L ) - Kontić 9,5 ( L ) Delegat : Đurčić

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers