sabato 24 settembre 2016

FOTO: Vušurović i Mugoša primili srebrne vaterpoliste

Direktor Uprave za mlade i sport, Igor Vuzšurović kazao je da je uvjeren da će neko od generacije srebrnih juniora dosanjati san crnogorskih vaterpolista i u Tokiju 2020. godine osvojiti olimpijsku medalju. Vušurović je danas u Podgorici primio osvajače srebrne medalje na juniorskom vaterpolu prvenstvu svijeta u Podgorici.
Vušurović je čestitao vaterpolistima na uspjehu i zahvalio im se na svemu onome što su i na kakav su način prezentovali Crnu Goru.
"U prethodnom periodu u evropskoj i svjetskoj vaterpolo i plivačkoj federaciji vaša imena i prezimena bila su vezana za Crnu Goru. Siguran sam da će tako biti i u naredom periodu, a mi ćemo se truditi da vam omogućimo dobar sportski prograski razvoj", kazao je Vušurovićna prijemu u Vili Gorica.
On je kazao da je zajednička pobjeda vaterpolista i što su stvorili atmosferu koja je na bazene Sportskog centra Morača svake večeri privlačila veliki broj ljudi.
"To je velika pobjeda. Vidjeli ste i kako sport može da bude surov, pa u finalu nijeste dosanjali san i osvajanje zlatne medalje. Koliko je surov, toliko je i korektan i pravičan, daje vam mogućnost da se na narednom Evropskom prvenstvu sportski revanširate sportskim protivnicima i dokažete kvalitet", rekao je Vušurović.
"Siguran sam da će neki od vas 2020. godine u Tokiju dosanjati nedosanjani san crnogorskih vaterpolista i da ćete na vašem vratu imati okačene olimpijske medalje", kazao je Vušurović.
On je čestitao i Glavnom gradu uspješnu organizaciju, navodeći da je Podgorica još jednom pokazala da može da organizuje velika sportska takmičenja.
Zamjenik gradonačelinika, Boris Mugoša, kazao je da su srebrni juniori plasmanom u finale pokazali da je budućnost vaterpola u Crnoj Gori zagarantovana.
"Vašim primjerom pokazali ste koliko je lijepo i zdravo baviti se sportom, motivisali ste mnoge mlade ljude da posvećuju više pažnje fizičkim aktivnostima. Glavni grad i Crnu Goru učinili ste ponosnim i postavili nas u centar interesovanja svjetske i evropske javnosti", rekao je Mugoša.
Kapiten Aleksa Ukropina u ime ekipe zahvalio se organizatoru na uspješnoj organizaciji i Vušuroviću na prijemu.
"Nadamo se da nije posljednji prijem i da će ih još biti", kazao je Ukropina.
On je Vušuroviću uručio loptu sa potpisima igrama i stručnog štaba.
Trener Veljko Uskoković, zahvalio se Glavom gradu i cijeloj Crnoj Gori na podršci koju su imali tokom šampionata.
"Hvala Organizacionom odboru na odličnoj organizaciji šampionata, Podgorica je pokazala da je pravi sportski grad i da može organizovati velika takmičenja i veća od šampionata. Nadam se da ćemo uskoro gledati još ozbiljnija i kvalitetnija takmičenja. Ponosni smo što smo igrali finale i što smo iza sebe ostavili mnoge velesile. Mi potencijal crpimo iz četiri kluba, nadam se da će ih uskoro biti više", rekao je Uskoković.
Crnogorski vaterpolisti do finala došli su pobjedama u grupi protiv Mađarske 16:14 i Brazila 19:11, u četvrtfinalu eliminisali su Rusiju 14:11, a u polufinalu Italiju 11:10, sa kojom su u grupi igrali neriješeno 15:15. U finalu poraženi su od Hrvatske 16:13.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers