martedì 29 dicembre 2015

Montenegro: Aleksandar Ivovic, zadovoljstvo odrađenim u Zadru, očekivanja na EP velika

Aleksandar Ivovic

Nakon šest dana u Zadru, crnogorski vaterpolisti pripreme za Evropsko prvenstvo nastavljaju u Crnoj Gori, prva destinacija je Budva. Odrađenim u Zadru, uslovima za treniranje, radom svih vaterpolista, itekako je zadovoljan Aleksandar Ivović.
’’Odradili smo dosta u zadru, prije svega na fizičkom planu. To je i bio cilj da se ekipa fizički podigne. Dosta se radilo, treninzi su bili teški i iscrpljujući. Radilo se na ’’suvom’’, radili smo teretanu svaki dan, po dva sata ujutro i uveče. Podvukao bih da su pripreme bile jako dobro i uspješne. Od danas polako počinjemo sa tehničko taktičkim – treninzima’’, kazao je Ivović koji je od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2015. godini.
’’Svakako jedna velika satisfakcija za mene. To je drugo priznanje za mene nakon 2007. godine i uvijek sam težio toj nekoj konstantnosti u sportu. To je pokazatelj da sam u tom razmaku od osam godina ima još neke rezultate. Jedino što me ne raduje je to što ova nagrada nije došla kao rezultat nekog velikog reprezentativnog uspjeha nego klupskog. Nadam se da već naredne godine možemo popraviti rezultate na tom polju’’, poručio je Ivović koji se kratko osvrnuo i na EP u Beogradu koje počinje 10. januara naredne godine.
’’Očekivanja od naše reprezentacije su uvijek velika, ali i mi sami od sebe očekujemo taj neki plasman u polufinale. I ovaj put je tako. Ima dosta reprezentacija koji su nam veliki konkurenti, prije svega mislim na Mađare i Italijane koji će u Beogradu da traže olimpijsku vizu. Biće mnogo teško, ali kao i uvijek optimista sam’’, zaključio je Ivović.
Selektor Vladim Gojković istakao je da su u Zadru odradili ono što su željeli.
’’U Zadru i bazen i hotel i teretana su bili povezani jako dobro. Odradili smo ono što smo željeli, jer su igrači došli sa raznih strana, sa različitim nivoom spreme. Pokušali smo da ih približimo jedan drugome. Mislim da smo uspjeli u tome, i sada u Budvi i Herceg Novom nastavljamo sa maksimalnim radom. Sa povredama se dosta popravila situacija, svi treniraju, tako da se prvim dijelom priprema možemo biti zadovoljni. U Budvi ćemo još raditi na fizičkoj spremi, jer smo za to u Zadru imali samo pet, šest dana. Takođe, da ponavljamo neke stvari što se tiče igre, a u Heerceg Novom nas veća čeka Brazil sa kojim ćemo odraditi sparing utakmice.’’
Reprezentacija će još u nedjelju trenirati u Budvi, nakon toga se seli za Herceg Novi. Početkom anredne godine očekuje je turnir u Hrvatskoj.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers