mercoledì 2 novembre 2016

Zvanično krenula sa radom Škola plivanja i vaterpola u Podgorici

Image result for Škola plivanja i vaterpola u Podgorici


Škola plivanja i vaterpola u Podgorici na bazenu Verde Complex-a zvanično je počela sa radom, a prvom javnom treningu danas su prisustvovali predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, hotela Verde Complex i mediji. Polaznicima škole podijeljene su majice, a direktor VPSCG Petar Porobić kazao je da je ovaj projekat od ogromnog značaja za razvoj vodenih sportova u Crnoj Gori.

''Izuzetno važna stvar za plivanje i vaterpolo u Crnoj Gori. Pokušavamo da sa jednom ovakvom školom, kao i sa školom u Nikšiću, proširimo bazu i podstaknemo razvoj plivanja i vaterpola u Podgorici i Nikšiću. Za sada se u Podgorici radi o brojci oko 100 djece. Svoj doprinos školi dali smo kroz način obezbjeđenja trenera, obezbijedili smo i osnovnu opremu počev od lopti pa do ostalih rekvizita, čime smo pomogli da cijena mjesečne članarine bude niža. Podsjećam, da školu organizuje Verde Kompleks koji je i odredio cijenu, a zejdničkim snagama pokušaćemo da obezbjedimo sredstva za prevoz djece. Stoga pozivamo sve zainteresovane da pomognu i da se uključe u ovaj projekat'', poručio je Porobić.
Škola će raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminima od 10 do 11 sati i od 16 do 17 sati. Zbog velikog interesovanja, odrediće se i dodatni termini za školu plivanja i vaterpola.
''Ja sam presrećan što je Glavni grad napokon dobio jedan ovakav objekat. Djeca su presrećna, i zahvaljujem se kompaniji Čelebić i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore. Ovo je trebalo mnogo ranije da krene, ali nijesmo imali objekat. U školi će raditi stručni ljudi, u obje smjene, i vaterpolo i plivački treneri. Vjerujem da će ubrzo i djeca iz Podgorice učestvovati na evropskim i svjetskim takmičenjima za najmlađe. Roditelji treba da su srećni što u Podgorici ima jedan ovakav objekat, uskoro će biti još jedan, i vjerujemo da će u Glavnom gradu biti više stotina plivača i vaterpolista. Obaveza našeg sistema je da od drugog razreda osnovne škole nemamo neplivače'', istakao je Mladen Klikovac koordinator škole plivanja i vaterpola, inače član stručnog štava vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers