mercoledì 12 agosto 2015

Krivokapić: Savez nema para za premije, klubovi u Beogradu su pred gašenjem

(Foto: Novosti)

Prvi čovek našeg vaterpola Milorad Krivokapić u intervjuu za „Blic” priča o dugovanjima od 1.500.000 evra prema igračima i stručnom štabu koja se vuku još od 2008.
– Prethodna uprava se neodgovorno ponašala prema članovima VSS i igračima. Obećavali su im silan novac koji nikada nije isplaćen, a čak su se dizali i krediti i menice kako bi se pokrila dugovanja koja nikada nisu isplaćena – kaže Krivokapić za „Blic“.
Iako je osvojeno sedam zlatnih medalja u nizu, i dalje postoji problem sa isplatama premija
– Na svu sreću, država svoj deo poštuje svakog puta i na vreme uplati sve premije, ali savez ipak ne može da odgovori istom merom i to se neće promeniti u skorije vreme. Savez nema novca za premije i neću da ih obećavam igračima kada ne mogu da ispunim. Oni su svesni toga i zbog moje iskrenosti ih i ne traže.
Krivokapića je obradovala i činjenica da je premijer Vučić obećao da će po dobijanju potrebne dokumentacije iz VSS u roku od 48 sati isplatiti premije za zlato u Kazanju od ukupno 600.000 evra.
– Mi ćemo poslati papire u najbržem roku. Tražićemo od države i da nam pomognu oko isplate nekih dugovanja prema igračima i nadamo se da će imati sluha.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je obećao veći novac za vaterpolo, ali Krivokapić priznaje da ih ni tri budžeta trenutno ne mogu pokriti.
– Ostavljeni dug je preko 1.500.000 evra igračima i stručnom štabu, i to još od 2008. Da stvar bude još gora, pred olimpijsku godinu, Olimpijski komitet nam je smanjio budžet za 50 odsto!
(Foto: Tanjug)
(Foto: Tanjug)
Njemu teško pada što mladi idu u inostranstvo.
– Svim silama pokušavamo da ih zadržimo, ali je to nemoguće. Oni radije sa 16 godina idu u inostranstvo za male pare nego ovde ni za kakve. Postoji i strah da će ih druge reprezentacije preoteti, ali verujemo da će ostati.
Krivokapić je najavio i da će tražiti sastanak sa čelnicima grada Beograda.
– Tražićemo od njih da pokriju termine za treninge Zvezdi i Partizanu jer samo u Beogradu imamo problem sa tim. Ostale klubove u Srbiji finansira lokalna samouprava i oni bolje stoje. Trenutno nam je čak i Jadranska liga pod znakom pitanja, jer ne možemo da pronađemo sponzora koji bi vozio naše igrače na utakmice.
Krivokapić je istakao i kako je teško pronaći sponzore.
– To je prosto neverovatno! U celom svetu bogataši finansiraju kulturu i sport, samo kod nas niko ne želi da pomogne. Išao sam kod skoro svih bogatih Srba i niko nije želeo da pomogne osim biznismena Milije Babovića. Klubovi u Beogradu su pred gašenjem, jer grad Beograd ne želi da im finansira termine za bazen, već evropske šampione poput Zvezde izbacuje sa bazena.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers