lunedì 10 agosto 2015

PREDRAG JOKIĆ: U ovom sastavu uspjeh je biti među pet!


''Ajkule'' su pete na svijetu. Kapiten Predrag Jokić kazao je nakon pobjede nad Mađarskom da je ovaj rezultat uspjeh za crnogorsku vaterpolo reprezentaciju.
''Završili smo turnir onako kako smo priželjkivali. Zasluženo smo savladali Mađarsku, odigrali smo dobro. Ja sam i prije Svjetskog prvenstva najavljivao da je u ovom sastavu uspjeh biti među pet. Vraćamo se uzdignute glave kući. Okrećemo se narednim obavezama, Evropskom prvenstvu i da izborimo olimpijsku vizu. Kada se sve sabere jedino je taj poraz protiv Hrvatske bio visok, ali potpuno zaslužen. Već drugi, treći put nas pobjeđuju na isti način i u Londonu, Ajndhovenu i Šangaju, ali treba nešto da naučimo iz svih tih poraza. Sada nas čekaju pripreme za Evropsko prvenstvo, da spremno dočekamo to takmičenje'', kazao je Jokić.



DRAŠKO BRGULJAN: ''Uvijek sam zadovoljan kada pobijedimo Mađare. Pozitivan kraj za nas. Nijesmo uspjeli da se plasiramo u polufinale, ali više nećemo da se vraćamo na to. Peti smo na svijetu. Nijesam zadovoljan ničim osim zlatom. Ali, idemo dalje moramo da treniramo, moramo da radimo. Ponavljam, ovdje smo bili bez tri važna igrača. Jedna jako važna stvar je da smo u posljednje dvije utakmice dobili golmana. Ako nastavi ovako sigurno će biti jedan od najboljih golmana Evrope. Dobili smo malog ljevaka, sa 16 godina ovo mu je prvo takmičenje. Tu je i Murišić centar, odigrali su svi maksimalno koliko su mogli, borili su se. Na njima je da rade, oni su budućnost crnogorskog vaterpola, i biće sigurno vrhunski igrači. Bilo je uspona i padova u našoj igri, ali smo zadovoljni odnosom koji smo pokazali prama ovom prvenstvu. Već za tri mjeseca počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Nakon toga Olimpijada...Moramo da treniramo, moramo da nastavimo da se borimo. U posljednje dvije utakmice smo viđeli da možemo, samo treba da proradimo na psihološkoj stabilnosti.''

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers