giovedì 15 maggio 2014

JADRAN šampion Crne Gore!


Jadran novi šampion


Foto: Savo Prelevic

Vaterpolo klub Jadran Herceg Novi novi je šampion Crne Gore! Budva nije uspjela da odbrani trofej, a u finalnoj seriji, ekipa Vladimira Gojkovića slavila je 3:0 u pobjedama. U posljednjem meču odigranom na Škveru, Jadran je savladao Budvu 13:6.
Podsjećamo, u prva dva duela, Jadran je slavio 9:4 i 13:9, a ovo mu je jubilarna deseta titula prvaka države. Jadran je ove sezone osvojio i Kup Crne Gore.
Domaćin, koji je dozvolio rivalu da samo dva puta izjednači rezultat (1:1 i 2:2), prvu četvrtinu dobio je 5:3, a do poluvremena prednost je uvećao na 7:3. Pobjednik duela odlučen je u trećoj četvrtini, nakon koje je hercegnovski tim stekao prednost od osam golova (11:3). Razlika je u posljednjem dijelu meča iznosila i devet golova (12:3 i 13:4). 
Trener novog šampiona Crne Gore Vladimir Gojković nije krio veliko zadovoljstvo nakon osvojenog pehara.
‘’Čestitam igračima na velikom uspjehu. Radili su naporno ove sezone, napredovali iz dana u dan. Ovo je kruna jedne sjajne sezone i za njih i klub. I da nijesmo osvojili trofej, ne bih mogao da im zamjerim, jer su se ponašali besprekorno. Drago mi je što smo titulu proslavili na Škveru, prvi put još od 1959. Imamo domaći tim, 14 igrača je iz Novog i publika je to prepoznala i vratila se na bazen. Bili smo mnogo bolji od svih u našem šampionatu, i zaslužili smo trofej. Ova ekipa ima perspektivu da za dvije, tri godine ide na krov Evrope, još kad bi vratili Aleksandra Ivovića, Aleksandra Radovića...", rekao je Gojković.
Strateg Budve Drago Pejaković čestitao je Jadranu na zasluženom trofeju.
"Finale je izgubljeno u drugom meču. Čestitam Jadranu na zasluženom trofeju, ali ni mi ne možemo da bude nezadovoljni. Iza nas je jako turbulentna sezona. Pred finalnu seriju smo ostali bez dva Amerikanca, ranije i Damira Crepulje, tako da nije bilo lako. Ipak, imamo veliki broj mladih igrača iz naše škole, to je odlična stvar i ponosan sam što imam priliku da radim sa njima.’’
PVK Jadran - VK Budva (5:3, 2:0, 4:0, 2:3)  13:6
PVK Jadran: Kandić, Popadić 1, Bitadze 1, Kovačić 1, Vidović 1, Moskov 1, Porobić 1, Sarić 2, Latinović 1, Sekulić 1, Giga 1, Pješivac 2, Popović, Spaić.
VK Budva: Zubac, Vukmirović, Vujašević, Ćupić, Mitrović 1, Lobov 1, Marković 2, Radunović 1, Ivančević 1, Konatar.
Igrač više:
PVK Jadran: 6 (4) 
VK Budva: 9 (1)
Peterci:
PVK Jadran: 0 (0) 
VK Budva: 0 (0)




 



0 commenti:

Posta un commento

 

Followers