lunedì 12 maggio 2014

Pobjeda Jadrana u Budvi uz masovnu tuču igrača

Finale plej-ofa u vaterpolu se pretvorilo u cirkus, sva sreća ša je utakmica između Budve i Jadrana na kraju i završena nakon svega što je viđeno u bazenu "Dragan Trifunović".

Novljani su slavili u Budvi sa 13:9, poveli su sa 2:0 u seriji, ali malo ko će pričati o vaterpolu nakon utakmice koju je obilježila tuča igrača dva tima u vodi na samom startu posljednje četvrtine.
Sve se odigralo pred golom Novljana (kod rezultata 8:7 za goste) kada je fauliran Fran Paškvalin, a nervoza učinila svoje pa je veliki broj igrača hvatao za vrat i udarao protivnika. Nije se znalo ko koga udara i gađa loptom, a najratoborniji su bili Bojan Banićević i Aleksa Ukropina iz Jadrana, te na drugoj strani golman Dejan Lazović, kojem nije bilo teško da prepliva od svog gola i da počne da udara  Miljan Popović.
Brzinom svjetlosti, gotovo kompletna klupa Budve se stuštila u vodu i krenula u obračun, što je dalo novu dimenziju incidentu, a čini se i da su sudije kažnjavajući "pobrkale" igrače, jer je Popović iz Budve šakom udario Ukropinu.
Ukropina, 16-godišnji crnogorski reprezentativac, izvukao je deblji kraj, krvave glave je napustio bazen, a nakon što su sudije podijelile kazne, meč je nastavljen tako što je Jadran četiri minuta imao igrača više u vodi.
Ukupno šest igrača je isključeno bez prava zamjene (Banićević i Ukropina, te Lazović, Petar Ćetković, Marko Konatar, Aleksandar Radanović i Stefan Kovačević kod Budve).
Nakon više od 20 minuta pauze, meč je nastavljen tako što je Popović iz peterca izjednačio na 8:8, ali su gosti krunisali brojčanu prednost i brzo otišli na 12:8. Tu je bilo jasno da Budva nema šansu da se izvuče iz problema.
"Utakmica je bila puna naboja od samog starta, sve je kulminiralo u trećoj i početkom četvrte četvrtine. Mislim da su igrači previše željeli pobjedu, ulog je titula, to je razlog tuče. Imali smo dosta isključenih igrača, poslije je bilo teško s igračem manje četiri minuta da se vratimo u meč. Mislim da je sada ključno da spasemo naš vaterpolo, da uradimo sve da se ovako nešto ne ponovi ubuduće. Ja ću apelovati na moje igrače, znam da će to uraditi i Vladimir Gojković na drugoj strani, on je veliki sportista i svi koji prate vaterpolo znaju kakav je on čovjek. Ovakve stvari ne smiju da se ponove", rekao je trener Budve Drago Pejaković.
A prije incidenta, dok su igrači i dalje mislili na vaterpolo, a ne na borilačke sportove, meč je bio pun preokreta.
Jadran je furioznom igrom i kontranapadima u drugoj četvrtini došao do velike prednosti (8:3), sve je izgledalo kristalno jasno, ali je početak drugog poluvremena bio samo uvod u neizvjesnost i što je najgore - novu bruku crnogorskog vaterpola...
"Srećni smo što smo pobijedili, jer smo loše otvorili meč, nije to bio ritam koji smo željeli. U drugoj smo dominirali, a poslije je došlo do tuče. Mi smo na neki način očekivali da će se ovo desiti, a na kraju nam je taj incident donio prednost. Ne bih da komentarišem odluke, znam da može da se griješi i da se neke stvari ne vide, ali je bilo vidljivo u trećoj četvrtini da su Ukropini, mladiću od 16 godina i jednom od talentzovanijih igrača u zemlji, “otvorili” glavu. I šest minuta prije toga su ga prebili ispred njihovog gola, a on je isključen. To nije put kojim treba da idemo. Spremali smo se za ovo finale, želimo da u Herceg Novom završimo posao", kazao je Vladimir Gojković.
Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Pješivac i Jovan Sarić sa po tri gola, dva je postigao Stefan Vidović, u ekipi Budve najbolji je bio Popović sa tri pogotka.
Jadran u četvrtak na Škveru ima prvu meč loptu za titulu, time bi krunisao sezonu u kojoj je osvojio i Kup, ali sada kada je bačena sjenka na sve, pitanje je da li trofej ima ikakvu vrijednost u crnogorskom vaterpolu.
Jadran u četvrtak na Škveru ima prvu meč loptu za titulu, ali sada kada je bačena sjenka na sve pitanje je da li trofej ima ikakvu vrijednost.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers