lunedì 22 dicembre 2014

VPSCG: Održan seminar za vaterpolo trenere u Tivtu



Seminar vaterpolo trenera u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore održan je u subotu i nedjelju 20-og i 21-og decembra u Hotelu Palma u Tivtu i završen je izlaganjem dr. Nenada Dikića na temu ''Pred takmičarski pregled vaterpolista – prikazom slučajeva''. Svečanost je u subotu otvorio direktor VPSCG Petar Porobić.
Seminaru je prisustvovala 35 trenera, kako crnogorskih vaterpolo klubova, tako i naši treneri u inostranstvu, kao i selektori Ranko Perović i Mirko Vičević.
Prvo predavanje održao je Msc. Igor Beretić na temu ''Metodika obuke plivačkih tehnika u školi vaterpola'', dok je nakon njega govorio dipl.ing. Zoran Kačić o golmanskim tehnikama.
U drugom dijelu programa govorila je dr. Marija Anđelković o sportskoj ishrani, o novom svjetskom anti-doping kodeksu predavanje je imao dr. Nenad Dikić, a prvi dan je zatvorio Msc. Igor Beretić na temu ''Metoda praćenja kontrole treniranosti igrača i ekipe i ekipe – testiranje fizičkih sposobnosti u vodi''.
Neđeljni program otvorio je dipl.ing. Zoran Kačić predavanjem o statističkoj analizi vaterpolo igre, nakon njega govorili su dr. Milivoje Dopsaj (Koncepti programiranja različitih tipova mikrociklusa u vaterpolu) i dr. Marija Anđelković (Suplementacija).

 
 
 

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers