domenica 7 dicembre 2014

World League Perović odabrao za Italiju: Prioritet širenje baze!


Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović odabrao je 13 reprezentativaca za duel sa Italijom u prvom meču preliminarne faze Svjetske lige za sezonu 2014/2015.
Na spisku su:
1. Radić Zdravko
2. Lazović Dejan
3. Brguljan Draško
4. Pasković Vjekoslav
5. Ukropina Aleksa
6. Brguljan Darko
7. Čučković Uroš
8. Janović Mlađan
9. Saveljić Nikolas
10. Ivović Aleksandar
11. Murišić Nikola
12. Klikovac Filip
13. Jokić Predrag
''Glavni cilj u ovoj Svjetskoj ligi je da dobijemo što veći broj igrača koji će konkurisati za Svjetsko prvenstvo. Rezultat nije u prvom planu, ali ćemo probati da se kvalifikujemo. Prioritet u ovom trenutku je da raširimo bazu. Time sam se rukovodio, a u ovoj prvoj utakmici sam pokušao i da okupim veći broj starijih igrača, s obzirom na to da je početak sezone, da obavimo razgovore sa njima, da ih upoznamo sa onim što ih čeka u ovoj reprezentativnoj sezoni. U narednim utakmicama će i neki drugi mlađi igrači dobiti priliku. Dakle, to bi bila neka kombinovana ekipa, gledaćemo da budemo na takmičarskom nivou, ali ponavljam da je cilj da dobijemo nekoliko reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo, da mladi igrači stiču iskustvo i samopouzdanje kroz ove utakmice'', kazao je selektor Perović.
Podsjećamo, Crna Gora je u prvom kolu bila slobodna, dok je Italija bila bolja od Francuske 15:9. Kompletan raspored svih grupa Svjetske lige možete naći na sajtu Vaterpolo saveza Crne Gore. 
Duel sa Italijom na programu je u utorak 09.12.2014. godine u Budvi od 18 sati. Tim povodom u ponedjeljak 08.12.2014. godine u 12 sati u Hotelu "Splendid" u Bečićima održaće se konferencija za novinare.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers