martedì 22 aprile 2014

Kreće PLAY-OFF: Gojković, Barba, Pejaković i Uskoković o polufinalnim duelima

Kreće borba za prvaka Crne Gore – nakon naporne sezone u Jadranskoj ligi, odigranog Kupa, zatim plasmana reprezentacije na finalni turnir Svjetske lige, u centru pažnje vaterpolo dešavanja biće start plej-of prvenstva, i nadmetanje za posljednji trofej u klupskim takmičenjima.

Najlakši posao imaće Jadran iz Herceg Novog koji je apsolutni favorit protiv Cattara.
''Cilj nam je bio da u plej-of uđemo sa prve pozicije, i da uslovno rečeno, budemo u boljoj poziciji pred početak prvenstva. Uz svo dužno poštovanje, kvalitetnija smo ekipa od Katara. Kako se završila Jadranska liga, mi smo počeli pripreme za taj finalni duel, i borbu sa Budvom ili Primorcem. Iskreno se nadam de ćemo polufinalni duel završiti u dvije utakmice. Pokušaćemo da damo priliku još nekim mladim igračima. I naravno, da se spremamo za finale'', poručio je trener JadranaVladimir Gojković koji se nada duploj kruni.
''Ne bježimo od uloge favorita. Dosta se promijenila situacija od početka sezone. Iza sebe imamo osvojen Kup, četvrto mjesto u Jadranskoj ligi, i ti rezultati govore sve. Neki igrači su itekako napredovali. Oni koji su bili na Evropskom prvenstvu na Malti, su sada nosioci igre. Ne bježimo od uloge favorita, i želimo da se domognemo duple krune. Ovo do sada je odličan uspjeh, ali bi sa titulom prvaka to bio izvanredan uspjeh.''
U Cattaru su svjesni snage rivala, a pomoćni trener Srđan Barba ističe da je ovo odlična prilika za mladu ekipu da nešto nauči od trenutno boljeg tima.
''Jadran je apsolutni favorit u ovim okršajima. Naše je, da mlade momke sa kojima radimo, izvedemo, da učimo od trenutno boljeg rivala. Jadran je to pokazao svojim rezultatima ove godine.Ujedno, čestitam im prolazak u finale.''


Meč Jadran HN – Cattaro igra se u srijedu od 17 sati.
Mnogo neizvjesnije biće u drugom polufinalu između Budve i Primorca. Strateg Budvana Drago Pejaković očekuje odličan vaterpolo i napominje da će odlučivati nijanse.
''Za razliku od prvog para polufinala, mislim da će drugo biti mnogo neizvjestnije. U tim duelima očekujem kvalitetan i odličan vaterpolo. Obje ekipe žele da se domognu finala, i siguran sam da su se obje ekipe dobro spremale za ove utakmice. Mi smo cijele godine imali kadrovski problema. Najnovije je to da smo oslabljeni za dva Amerikanca, koji su izrazili želju da napušte klube, kako bi se posvetili reprezentaciji. Međutim, apsolutno stajem iza ostatka ekipe, i siguran sam da će svi momci dati maksimum. Pokazalo se ove sezone, da kada smo oslabljeni, da smo davali najbolje rezultate. Očekujem veliku borbu i u Budvi i u Kotoru. Daćemo sve od sebe da se domognemo finala'', kazao je Pejaković i istakao da će presuditi veća želja kod igrača.
''I jedna i druga ekipa su sastavljene od velikog broja mladih igrača, koji su željni finala, i toga da se okite zlatom. Po meni, pored svih priprema i strategije meni i mog kolege, taj voljni momenat i želja, biće presudni u ovom polufinalu. Sigurno, da moja ekipa želi da odbrani titulu. Imali smo tokom sezone dosta kadrovskih problema, tim se mijenjao, ali želja je velika, i pokušaću da skinem taj teret sanjih.''


Istog mišljenja je i trener Primorca Veljko Uskoković, koji malu prednost daje Budvanima.
''Jasno je da je pobjednik u duelu Katara i Jadrana unaprijed riješen. Sa druge strane, drugo polufinale biće krajnje neizvjestno. Možda će se rješavati i majstoricom. Ovo su dvije ekipe koje su podjednakih kvaliteta. Možda je Budva blagi favorit, to je pokazala utakmicama u Jadranskoj ligi. Iako se kao klub, u ovom trenutku, nalazimo u nezahvalnoj situaciji, siguran sam da će se ekipa izdići iz svega toga, jer stvarno kvalitetno i naporno radi. Živimo za polufinalnu seriju. Svi smo maksimalno spremni, zdravi i motivisani da damo maksimum, u ove dvije, ili tri utakmice. Budva je minimalno slavila u posljednje dvije utakmice, ali imamo pravo da se nadamo jednom dobrom rezultatu. Inače, zadovoljan sam radom i rezultatima moje ekipe u ovoj sezoni, i pored toga što smo ostali bez deset najkvalitetnijih igrača. Sigurno da motiva neće nedostajati ni jednoj ni drugoj ekipi. Očekujem puno tribine i u Budvi i u Kotoru. Očekujem tri teške, tvrde utakmice. Vjerujem da će ih karakterisati mali broj golova iz igre. Ko bude koncentrisaniji, i uspješniji u igri sa igračem više, na kraju će slaviti.''
Utakmica Budva – Primorac igra se u srijedu od 19 sati. Druge utakmice na programu su 26. aprila, a eventualne majstorice 30.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers