martedì 20 ottobre 2015

GOJKOVIĆ: Sve zasluge pripadaju igračima!



Selektor Vladimir Gojković debitovao je na klupi Crne Gore pobjedom protiv Španije.

''Bilo je važno da startujemo pobjedom. Ovo je novi ciklus, nova sezona koja znamo da je bitna zbog Evropskog prvenstva, i naravno Olimpijskih igara. Samo smo dva dana bili zajedno i sve zasluge pripadaju igračima. Ušli su motivisano u meč, svi su imali veliku želju'', kazao je Gojković .

''Bili smo bolji u prvoj četvrtini, u drugoj smo imali pad, njihov golman je bio jako raspoložen. U nastavku smo dobrim šutevima iz spoljne linije smo riješili meč. Najvažnije je da smo primili malo golova, i to je onaj koncept koji tražimo. Odbrana je glavni sistem naše škole vaterpola. Cilje je da primamo što manje golova. Imamo dosta odličnih napadača, iako smo danas bili oslabljeni neigranjem dva igrača, tako da su pojedini iznijeli veliki teret odigravši cijelu utakmicu'', poručio je selektor čija će ekipa naredni meč odigrati u Francuskoj 17. Novembra.

''Imamo u planu da dodamo još četiri, pet kandidata za taj meč. Vidjećemo da li će se ova dva igrača oporaviti. Da ih sve uključimo, da kad krenemo pripreme od decembra da vidimo na koga možemo da računamo.''

Nikola JANOVIĆ: ''Izuzetan početak. Mislio sam da će biti mnogo teže. Španci imaju izuzetnu ekipu, imaju tri ljevaka. Sjajno smo otvorili ovaj novi ciklus do Olimpijade. Neke stvari možda danas nijesu dobro funkcionisale, ali kad je ovakav rezultat sve izgleda fenomenalno. Ali, imamo vremena da se spremimo do EP. Kad nam se vrate još neki igrači, bićemo ekipa koja će opet jurišati na medalju. Odlična igra u odbrani, dobra u napadu, sve kad se sabere zadovoljan sam. Mnogo važnija je jedna nova energija, novi motiv, koji će da nas nose do dobrih rezultata. Mi smo ekipa koja nema potrebe da se skriva, da traži alibi, imamo 5-6 igrača koji su u svojim karijerama sve osvojili. Ambicije su velike, već na Evropskom želimo da pokažemo zube.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers