giovedì 21 maggio 2015

Croatia: Jug posle neverovatnog preokreta izborio majstoricu (VIDEO)

(Foto: jug.hr)
(Foto: jug.hr)
U finalnoj seriji vaterpolo prvenstva Hrvatske igraće se majstorica. Vaterpolisti Juga su u sredu u Dubrovniku u četvrtom meču posle neverovatnog preokreta i peteraca savladali Primorje sa 12:11 i tako izborili petu utakmicu, koja će se igrati u Rijeci. Gosti su u Dubrovniku poveli sa 5:0 i činilo se da je Primorje blizu nove titule. Međutim, domaći su uspeli da se vrate u meč i slavili su posle peteraca, baš kao i u drugoj utakmici. U penal seriji veliku grešku je napravio jedan od najiskusnijih igrača Primorja, Petar Muslim, koji nije ni izveo peterac posle sudijskog zvižduka. Odmah posle toga Muslim je sudiju gađao loptom, pa neće Riječani biti oslabljeni u odlučujućem meču.
Gosti su sjajno otvorili utakmicu, pa su mrežu Bijača zatresli u prvih osam minuta Šetka i Muslim. U prvoj polovini druge deonice Primorje je golovima Eleza, Radua i Sukna povelo sa 5:0 i tada se činilo da je pobednik poznat. Ipak, usledio je pad u igri, što je Jug iskoristio, pa su do kraja prvog poluvremena mrežu Primorja pogađali Obradović, Bošković i Janović (3:5).
U nastavku su gosti mogli ponovo da dođu do tri gola viška, ali napad sa igračem više nije iskoristio Šetka. Na drugoj strani, domaći su pogotkom Jangera stigli na samo gol zaostatka, da bi sredinom treće četvrtine Janović doneo izjednačenje. Međutim, seriju ekipe Vjekoslava Kobešćaka prekida Muslim, ali za novo poravnanje pogađa Bikari. Prvi put na meču, Jug je poveo u 26. minutu, kada je Janger sa šest metara matirao Vićana za 7:6. Četiri minuta pre kraja utakmice Elez je doneo izjednačenje Primorju, pa su usledili peterci i velika greška Muslima, koju možete polgedati na kraju snimka.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers