giovedì 21 maggio 2015

Serbia: Mandić - ostvario mi se san, ako ostanemo na okupu možemo mnogo

(Foto: blic.rs)

Vaterpolo klub Partizan je opet najbolji u Srbiji. I to sa najmlađim timom u istoriji. Vujasinovićevi igrači stasali su za godinu dana i najavili da je stvorena još jedna šampionska generacija. Jedan od najradosnijih je i kapiten, 21-godišnji Dušan Mandić, koji je finalnu seriju sa Radničkim odigrao briljantno.
– Ostvario mi se san, o kojem sam maštao od početka sezone, da podignem pehar. Ovo je veliki uspeh za našu mladu ekipu. Pokazali smo kakav imamo kvalitet i potencijal – kaže Mandić na početku razgovora za Novosti.
Crno-beli su u polufinalu i finalu odigrali veoma dramatične utakmice sa Crvenom zvezdom i Radničkim, u kojima su kada je bilo najvažnije iskazali pobednički mentalitet.
– Stvarno je bilo teško. Nije nam bilo nimalo lako, a ekipa je veoma mlada. Nikad se nismo predavali, borili smo se do samog kraja i zato smo najbolji. Ponosan sam na moje saigrače – naglašava kapiten crno-belih.
Levoruki strelac ne želi da ističe sebe u prvi plan, za golove odluke kaže da je imao sreće. Priseća se i da je u Partizanu krenuo sa trofejom Lige šampiona, a onda pokupio sve ostale pehare.
– U sezoni je bilo dosta uspona i padova. Trenirali smo vredno, bili posvećeni i samo mi znamo kako nam je bilo. Ekipa je mnogo napredovala u odnosu na početak sezone. Zato nam titula mnogo znači. Radili smo u teškim uslovima, mučile su nas finansije, hladna voda. Čeličili smo se, izdržavali samo zbog jednog cilja – titule. A u nju smo počeli da verujemo posle finala Kupa sa Radničkim (4:5), kada smo shvatili da sa Kragujevčanima možemo da se nadigravamo – ističe Mandić.
Mandić ne zna da li će i naredne sezone nositi kapicu Partizana. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da je od prošle godine na meti moćnog Pro Reka.
– Još je rano da pričam na tu temu. Ugovor mi je istekao i videćemo šta će biti – ističe Mandić, koji planira da uskoro upiše treću godinu FON.
I dogodine je Liga šampiona najveći izazov:
– Ako ostanemo na okupu onda možemo mnogo da uradimo. Čak smo i ove sezone bili blizu. Da nismo kiksnuli u Berlinu protiv Špandaua i da smo iznenadili Jug na Banjici (3:5) bili bismo makar u igri za finalni turnir.
Izvor: Novosti

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers