giovedì 7 maggio 2015

Srbija:Partizanu drama, peterci i finale

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale plej-ofa prvenstva Srbije pošto su na Banjici, u odlučujućoj utakmici polufinalne serije, savladali aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu boljim izvođenjem peteraca ukupnim rezultatom 11:10. Regularni deo susreta završen je nerešeno 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2).
Crno-beli su u seriji slavili sa 2:1, nakon što su prethodno prvi meč na Banjici izgubili rezultatom 9:4, a potom slavili na Tašmajdanu sa 9:7. Izabranici Vladimira Vujasinovića zasluženo su slavili u spektakularnoj utakmici obeleženoj divovskom borbom, uzbuđenjima i preokretima, a na kraju pravom dramom.
Izdržali su ogroman pritisak, vratili se u meč posle četiri gola zaostatka (5:1), a potom, kada su u samoj završnici ispustili trijumf, umeli da budu staloženi prilikom izvođenja peteraca.
Činilo se da će Crvena zvezda sigurno steći priliku za odbranu titule. Partizan je u finišu prve četvrtine ostao bez Gavrila Subotića, isključenog zbog nesportskog prekršaja, a crveno-beli su imali stalno vođstvo i sve je govorilo da im pobeda neće izmaći.
Međutim, crno-beli su u poslednjoj deonici napravili veliki preokret u režiji Dušana Mandića i poveli sa 7:5 dva minuta i 45 sekundi pre kraja. Tada je domaćin bio na korak od uspeha, ali su se za dramu pobrinuli braća Strahinja i Viktor Rašović pogocima u poslednjem minutu, tako da su finalistu odlučivali peterci.
Svi Partizanovi igrači bili su sigurni, dok su u ekipi Crvene zvezde neprecizni bili Viktor Rašović i Ranđelović.
U finalu plej-ofa Partizan se sastaje sa kragujevačkim Radničkim, koji je u oba polufinalna meča bio bolji od novosadske Vojvodine (9:4, 9:6).
Finalna serija igra se do tri pobede (9, 12, 16. maja i eventualno 20. i 23. maja). Radnički će imati prednost domaćeg bazena u prvoj, trećoj i eventualnoj petoj utakmici.
Izvor: rts.rs

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers