lunedì 4 maggio 2015

LEN Champions League: Eger savladao šampiona i plasirao se na fajnal-siks


Vaterpolisti mađarskog Egera u 10. kolu Lige šampiona pobedili su aktuelnog šampiona Evrope, Barselonetu, sa 11:6 i tako obezbedili mesto na završnom turniru najelitnijeg evropskog takmičenja. U drugom meču, Olimpijakos je slavio protiv Breše sa 8:6, ali nije uspeo da se plasira na fajnal-siks, pošto na kraju regularnog dela Lige šampiona ima tri boda manje u odnosu na Eger. Hrvatski predstavnici, Jug i Primorje, upisali su nove pobede u poslednjem kolu. Dubrovčani su lako savladali Špandau sa 12:6, dok je tim iz Rijeke u derbiju kola pobedio Solnok rezultatom 9:7 i tako preuzeo prvu poziciju. Partizan se pobedom nad Galatasarajem u Turskoj oprostio od učešća u Ligi šampiona, a Radnički je pretrpeo ubedljiv poraz u Italiji.
U odlučujućoj utakmici za plasman na završni turnir, šampion Mađarske počeo je nešto lošije, pa je aktuleni prvak Evrope poveo sa 1:0. Eger je preokrenuo, da bi Barseloneta uzvratila i ponovo došla do gola prednosti (3:2). U poslednja dva minuta prve deonice, domaćin je golovima Vapenskog, Erdeljija i Sivoša poveo sa 5:3. U drugoj deonici opao je ritam igre, pa je viđen samo jedan pogodak, a gosti su prišli na gol zaostatka pred odlazak na odmor (5:4). Mađarski sastav je u nastavku otišao na „+3″ i do kraja susreta je kontrolisao igru i uvećavao prednost. Najzaslužniji za trijumf bio je Marton Sivoš, sa četiri pogotka, dok je jedan manje postigao Norbert Hošnjanski. Isti učinak kod gostiju imao je Albert Espanjol.
(Foto: jug.hr)
(Foto: jug.hr)
Eger će se u borbi sa polufinale Lige šampiona sastati sa Jugom, koji je bez problema savladao Špandau sa 12:6. Puleni Vjekoslava Kobešćaka su tokom većeg dela meča imali tri gola prednosti, da bi u poslednjim minutima utakmice došli do još ubedljivije pobede. Prednjačio je Miho Bošković sa tri gola, koliko je postigao i Marin Restović za Špandau.
Olimpijakos je pobedio Brešu sa 8:6, ali mu taj trijumf, ipak, nije doneo plasman na završni turnir, pošto je slavio i Eger. Posle prve četvrtine, u kojoj se vodila izjednačena borba, šampion Grčke je u naredne dve deonice stekao tri gola prednosti i došao do nova tri boda. Crveno-beli su takmičenje završili na trećoj poziciji, ali će na fajnal-siks četvrtoplasirana Barseloneta, koja je domaćin završnog turnira.
U derbiju kola, koji je direktno odlučio o prvoj poziciji na tabeli grupe B, Primorje je u Rijeci, bez povređenog Sandra Sukna, trijumfovalo protiv Solnoka sa 9:7. Mađari su odlično otvorili meč, poveli sa 3:0, a tek u završnici prvog perioda Damir Burić je postigao prvi gol za domaće. Ipak, u nastavku je Primorje stiglo do izjednačenja, pa se na poluvreme otišlo sa nerešenih 3:3. Do sredine četvrte četvrtine igralo se gol za gol, a gol prednosti su uglavnom imali gosti. U poslednja četiri minuta domaći vaterpolisti su postigli tri gola i stigli do važne pobede i prvog mesta. Najraspoloženiji je bio Kozmin Radu sa tri gola, a kod gostiju su po jedan pogodak postigli naši reprezentativci, Živko Gocić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.
Poznato je da će se 28. maja u Barseloni u četvrtfinalu sastati Eger i Jug, odnosno Barseloneta i Solnok. Bolji iz prvog duela u polufinalu će igrati protiv Primorja, dok će se pobednik drugog četvrtfinalnog para za finale boriti sa Pro Rekom.
Liga šampiona, 10. kolo
Eger – Barseloneta 11:6 (5:3, 0:1, 3:1, 3:1)
Jug KO – Špandau 12:6 (3:1, 3:2, 2:2, 4:1)
Olimpijakos – Breša 8:6 (2:2, 3:1, 3:2, 0:1)
Primorje EB – Solnok 9:7 (1:3, 2:0, 2:2, 4:2)
Galatasaraj – Partizan Rajfajzen 11:14 (1:4, 4:3, 3:2, 3:5)
Pro Reko – Radnički 19:6 (5:1, 5:3, 5:1, 4:1)
Liga šampiona – Grupa A
KlubUtakmiceBodovi
Pro Reko1030
Eger1016
Olimpijakos1013
Barseloneta1011
Radnički109
Breša108

Liga šampiona – Grupa B
KlubUtakmiceBodovi
Solnok1024
Primorje EB1024
Jug KO1022
Partizan Rajfajzen109
Špandau 04106
Galatasaraj104

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers