lunedì 16 giugno 2014

Svjetska liga: Crnogorski vaterpolisti danas (16.30) protiv Brazila

Egzotični Dubai od danas do 21. juna domaćin je završnog turnira Svjetske lige. Među odabranima, po navici, ima mjesta za crnogorske vaterpoliste koji će igrati u grupi A sa Brazilom, Srbijom i Kinom.

Scepanovic 2 Svjetska liga: Vaterpolisti danas (16.30) protiv Brazila
„Ajkule“ u prvom kolu, danas od 16.30 časova, igraju sa Brazilcima, selekcijom koju vodi proslavljeni hrvatski trener Ratko Rudić. Ta činjenica, ipak, treba samo da upozori naše momke, ne i da ih uplaši, jer „karioke“ još nemaju sastav koji bi mogao da napravi veće probleme.
- Kvalitetniji smo od Brazila i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Sa Srbijom očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Naš cilj je da se domognemo polufinala i uzmemo jednu od medalja. Imamo debitanata, došli smo sa ekipom koja je nepoznanica, nijesmo u najjačem sastavu. Ali, šta je – tu je, vjerujem da i sa ovom ekipom možemo do finala – istakao je selektor Ranko Perović.
Dobre pripreme
Zbog povreda lakše prirode Perović je odlučio da u Ujedinjene Arapske Emirate ne vodi Sašu Mišića i Aleksandra Ivovića.
- Nikola Janović nije bio u kombinacijama za Svjetsku ligu, Ivović i Mišić imaju lakše povrede. Zbog toga nijesam htio da rizikujem, jer ne bi imali vremena da se oporave za Evropsko prvenstvo. Vjerujem da će se oni u potpunosti oporaviti do Budimpešte, jer nam je to prioritet – objasnio je Perović.
„Ajkule“ su tokom dosadašnjih priprema nekoliko dana proveli u Mariboru, a po povratku u Crnu Goru sparingovali su sa Njemcima u Herceg Novom.
- Zadovoljan sam odrađenim, u potpunosti smo ispunili plan. Odigrali smo dvije utakmice sa Njemcima, to je dobro izgledalo i sve u svemu zadovoljan sam odrađenim – istakao je Perović.
Čeljabinsk opominje
Golman Miloš Šćepanović kaže da protiv Brazila ne smije biti opuštanja.
- Čuli smo da ste zabilježili nekoliko pobjeda u kvalifikacijama što pokazuje da znaju da igraju, a pojačani su strancima na bitnim pozicijama. Treba biti oprezan, ući maksimalno jer imamo razna iskustva sa početka takmičenja, među kojima ono iz Čeljabinska prošle godine kada smo izgubili od Japana. Ne poznajemo ih uopšte, a ukoliko se uđe sa nedovoljnom agresivnošću, može da se izgubi od slabijih ekipa, kamoli od Brazila – istakao je Šćepanović.
U svakom slučaju, duel Crne Gore i Srbije trebalo bi da odluči o prvom mjestu u grupi.
- Pretpostavljam da će biti tako. Uvijek igramo utakmice najvećeg mogućeg kvaliteta i svaka po sebi donosi uzbuđenja za gledaoce, a za nas pritisak, tenziju i želju čak i na ovim takmičenjima koja nijesu najvažnija – istakao je golman Galatasaraja.
Cilj uvijek isti
Cilj je medalja?
- To nam je cilj i motiv. Imamo šansu za medalju, šteta bi bila da je ispustimo. Uzeli smo je prošle godine u još skromnijem sastavu, vjerujem da to možemo ponovo da uradimo iako smo znatno oslabljeni jer znamo koliko nam znače Nikola i Leka, kao i Mišić – jasan je Šćepanović.
Šćepo dodaje da, ipak, nije realno očekivati partije na visokom nivou.
- Sezona je bila duga, nijesmo imali vremena za odmor. Svjetska liga nije takmičenje za koje selektori tempiraju formu reprezentacije. Utakmice u Dubaiju neće biti realna slika onog što nas očekuje na Evropskom prvenstvu u julu u Budimpešti – smatra iskusni golman.
U grupi B igraće SAD, Mađarska, Kanada i Australija.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers