venerdì 4 settembre 2015

SP: Juniori krenuli pobjedom, Crna Gora bolja od EgiptaCrnogorska juniorska vaterpolo reprezentacija krenula je pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu – mlade ''ajkule'' su u okviru prvog kola Grupe A bile bolje od vršnjaka iz Egipta rezultatom 14:11.

Šampionat u Almati, koji se igra po eksperimentalnim pravilima, izabranici trenera Zorana Maslovara su otvorili na pravi način, prvu dionicu ubjedljivo riješili u svoju korist sa čak 5:0, a sredinom druge dionice Saveljić i drugovi imali su prednost od 8:3. Do kraja druge četvrtine rival je uspio da priđe na 9:6.

Igrao se gol za gol, a na minut do kraja treće dionice Egipat je smanjio na 11:9. Međutim, Saveljić je pogodio za +3, pa smo pred posljednju dionicu vodili 12:9. Gardašević je u četvrtom periodu igre, na četiri minuta do kraja pogodio za 13:9, čime je riješio pitanje pobjednika. S obzirom na to da je u pitanju prvi meč, da su reprezentativci malo vremena proveli zajedno na pripremama, i da smo otputovali u oslabljenom sastavu, itekako raduje odličan pristup igri svih igrača i maksimalna posvećenost tokom meča.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Saveljić sa 5 golova, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Brguljan, Adžić, Gardašević i Krivokapić, dok je jednom egipatskog golmana savladao Vukasović. Kod poraženih istakao se Barakat sa četiri gola.

U drugom kolu u subotu igraćemo sa Južnom Afrikom od 14 sati i 20 minuta po crnogorskom vremenu, a u posljednjem meču grupe u nedjelju rival će nam biti Hrvatska od 12 sati i 20 minuta po našem vremenu. Brazil je odustao od takmičenja. Pobjednici grupa idu u četvrtfinale, drugoplasirani i trećepalsirani timovi u osminu finala.

CRNA GORA – EGIPAT 14:11 (5:0, 4:6, 3:3, 2:2)

Crna Gora: Stanović, Vukasović 1, Bulatović, Matković, Brguljan 2, Saveljić 5, Adžić 2, Porobić, Gardašević 2, Krivokapić 2, Mandić. Trener Zoran Maslovar.

Egipat: Osama, Esmat 1, Elasar 2, Tarek 1, Barakat 4, Haroun, Šerif 1, Haroun 1, Mahmud, Monsen 1, Ajman. Trener Lukas Deneš.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers