venerdì 11 settembre 2015

SP: Crna Gora zaustavljena u četvrtfinalu

Srefan Porobic


Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od selekcije Mađarske 15:12 – izabranici Zorana Maslovara plasmanom među osam najboljih na šampionatu u Kazahstanu ispunili su zacrtani cilj, a u dosta oslabljenom sastavu pružili su dostojan otpor favorizovanim Mađarima. Mlade ‘’ajkule’’ u nastavku šampionata razigravaće za plasman od 5. do 8. mjesta.

Dobro smo otvorili meč, nakon prve četvrtine imali smo gol prednosti 3:2, ali je uslijedila slaba druga dionica koju su Mađari riješili u svoju korist 8:3. Pred posljednjih osam minuta, rival ‘’ajkula’’ imao je prednost od 13:8, koju smo na kraju smanjili na konačnih 15:12.

U našoj selekciji istakli su se Saveljić i Gardašević sap o četiri gola, Brguljan je postigao dva, a po jedan Adžić i Porobić. Kod Mađara najbolji je bio Zalanki sa četiri gola.

''Utakmicu smo otvorili dobro, igrali smo onako kako smo se dogovorili, ali smo veliki pad imali u drugoj dionici koju su Mađari riješili u svoju korist 8:3. U posljednje dvije četvrtine igrali smo presing, mnogo bolje smo se kretali, pokazali smo karakter, ali u ovako oslabljenom sastavu nijesmo uspjeli da nadoknadimo minus protiv rivala koji je u ovom duelu bio jači i bolji protivnik. Posebno bih htio da pohvalim igrače, koji su tokom cijelog šampionata radili naporno, trenirali, pokazali veliku želju i motivaciju, disciplina je bila na najvećem mogućem nivou, i iz razgovora sa njima vidio sam da žele da pruže maksimum kako bi takmičenje završili na što boljoj poziciji'', kazao je Maslovar nakon meča.

Crna Gora će sjutra od 14 sati i 20 minuta igrati sa poraženim iz meča Italija – Australija u razigravanju za plasma od 5. do 8. mjesta.

CRNA GORA – MAĐARSKA 12:15 (3:2, 3:8, 2:3, 4:2)

Igrač više: Crna Gora 12 (8), Mađarska 10 (3), Peterci: Crna Gora 0 (0), Mađarska 0 (0). Sudija: Luka Bjanko (Italija), Mihail Djukman (Kanada).

CRNA GORA: Aresenije Stanović, Ugješa Vukasović, Đorđe Bulatović, Dušan Matković, Matija Brguljan 2, Nicolas Saveljić 4, Danilo Adžić 1, Stefan Porobić 1, Filip Gardašević 4, Janko Krivokapić, Milija Mandić. Trener: Zoran Maslovar.

MAĐARSKA: Istvan Kardos, Marcell Kolozsi 2, Zoltan Pohl 1, Tamas Sedlmayer 2, Adam Nagy 2, Balasz Kalanovics, Gergo Zalanki 4, Gergo Kovacs 1, Krisztian Peter Manhercz 3, Simon Benedek Vogel, Soma Vogel. Trener: Gyorgi Horkai.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers