domenica 20 settembre 2015

LŠ: Treći trijumf Jadrana, Novljani u plej-ofu!



Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana plasirali su se u plej-of rundu Lige šampiona. Jadran je danas u Veroni, u trećem kolu turnira druge runde kvalifikacija, savladao istoimeni italijanski tim 10:9 (3:2, 4:3, 2:3 i 1:1) i kao prvoplasirani sa maksimalnim učinkom u G grupi izborio nastavak kvalifikacija. U prva dva kola savladao je španski Sabadelj 7:6 i rumunsku Oradeu 7:6.

Izabranici Vladimira Gojkovića dobro su otvorili meč, poveli preko Ranđića i Pješivca, Moskov je uvećao na 3:1, ali je do kraja četvrtine smanjio Raci. Italijani su poravnali preko Di Soma, ali je uslijedila serija crnogorskog šampiona od tri gola (Pješivac, Janović, Ranđić). U naredna dva minuta viđen je po gol na obje strane, prvo Jelača pa ponovo Janović, a do poluvremena Raci je smanjio na 7:5.

Popadić je vratio tri gola prednosti Jadranu, ali je uslijedio pad koji je iskoristio domaćin turnira da sa tri vezana gola dođe do 8:8.Prednost timu sa Škvera vratio je Aleksa Ukropina. Uslijedilo je uzbudljivih posljednjih osam minuta. Mirarći je pogodio za poravnanje, a Ukropina je golom na četiri ipo minuta do kraja donio vođstvo svom timu od 10:9. Rezultat se do kraja nije mijenjao i Jadran je došao do pobjede i velikog rezultata, plasmana u plej-of.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Nikola Janović, Stefan Pješivac, Aleksa Ukropina i Miroslav Ranđić sa po dva, dok su po gol postigli Vlado Popadić i Nikola Moskov. U italijanskom timu, koji je doživio drugi poraz, dva gola postigao je Marko Jelača.

Plasman u narednu rundu sa turnira u Veroni izborila je i Oradea, koja je u trećem kolu savladala Sabadelj 13:6.

Jadran Carina - Verona 10:9 (3:2, 4:3, 2:3 i 1:1)

Jadran: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović, Moskov 1, Baničević, Janović 2, Radović, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 2, Popović.

Verona: Oliva, Di Fulvio 1, Di Soma 1, Kopoli, Vergano 1, Petković 1, Busilaći 1, Jelača 2, Mirarći 1, Bini, Raci 1, Dezerti, Antoneli.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers