sabato 12 settembre 2015

SP: Juniori Crne Gore zauzeli šesto mjesto

Danilo Adzic


Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu – izabranici trenera Zorana Maslovara poraženi su u posljednjem meču na šampionatu od selekcije Španije 14:9. S obzirom na brojne probleme, oslabljeni sastav i mali broj odrađenih priprema, odličan rezultat za naše juniore, čiji je cilj prije start takmičenja u Almati bio plasman među osam najboljih.



Španci su poveli golom Bustosa, ali smo ubrzo preokrenuli preko Gardaševića i Saveljića. Na sredini druge dionice bilo je 3:3, a onda je ''crvena furija'' postigla tri gola i na odmor otišla sa prednošću od 6:3. Španci su išli i na +4, ali smo preko Gardaševića i Bulatovića prišli na 9:7 pred posljednjih osam minuta. Ipak, sa četiri vezana gola Španija se odvojila i na kraju slavila sa 14:9.

ŠPANIJA – CRNA GORA 14:9 (2-2, 4-1, 3-4, 5-2)

Sudije: Nik Hodžers (AUS), Viktor Salničenko (KAZ).

Igrač više:Španija 4 (3), Crna Gora: 8 (3)

ŠPANIJA: Miguel Linares, Sergei Cabanas (1), Guillem Garcia (2), Marc Corbalan, Xavi Serra (2), Alvaro Granados (4), Borsa Fenoy, Agusti Pericas, Roger Tahull, Alesandro Bustos (5), Alfonso Lopez-Saez. Trener: Quim Colet.

CRNA GORA: Arsenije Stanović, Ugješa Vukasović, Đorđe Bulatović (1), Dušan Matković (1), Matija Brguljan (2), Nicolas Savejić, Danilo Adžić, Stefan Porobić (1), Filip Gardašević (4), Janko Krivokapić, Milija Mandić. Trener: Zoran Maslovar.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers