domenica 6 settembre 2015

SP: Juniori drugi u grupi, Crna Gora poražena od Hrvatske


Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore zauzela je drugo mjesto u grupi A Svjetskog prvenstva u Kazahstanu – izabranici Zorana Maslovara u trećem meču na šampionatu poraženi su od selekcije Hrvatske 14:7. Podsjećamo, mlade ''ajkule'' su u prva dva kola bile bolje od Egipta 14:11 i Južne Afrike 21:12.

Crna Gora je dobro otvorila meč, povela golom Gardaševića, preko Saveljića imali smo i 2:1, ali su Hrvati do kraja četvrtine sa tri vezana gola preokrenuli na 2:4, početkom druge imali su i plus tri. Adžić i Saveljić su smanjili na gol zaostatka, nijesmo iskoristili dva puta igrača više, što je naš rival znao da iskoristi i kazni sa tri vezana gola za 4:8.

Hrvati su u nastavku pokazali da su u ovom trenutku bolja reprezentacija, da je naša selekcija dosta oslabljena došla na šampionat svijeta, pa su treći period igre riješili u svoju korist 4:0. U posljednjih osam minuta uspjeli smo da ublažimo poraz, na konačnih 7:14.

''Hrvatska je realno u ovom trenutku bolja reprezentacija. Poznato je da smo mi malo vremena proveli zajedno na pripremama, da smo odigrali jako malo utakmica po novim pravilima za razliku od našeg rivala, i da smo otišli jako oslabljeni. Počeli smo dobro, kod gola minusa nijesmo iskoristili dva puta igrača više, što je rival iskoristio da utakmicu riješi u svoju korist. Zauzeli smo drugo mjesto u grupi, i zbog odustajanja Brazila sada nas čekaju dva dana pauze. Sa drugog mjesta čekamo rivala u osmini finala, to jest trećeplasiranu selekciju Grupe D, a kako sada stoje stvari to su ili Kazahstan ili Kanada'', kazao je trener Maslovar nakon meča.

CRNA GORA – HRVATSKA 7:14 (2:4, 2:4, 0:4, 3:2)

Sudije: Skalocanitis, Šekeli

CRNA GORA: Stanović, Vukasović, Bulatović 2, Matković, Brguljan, Saveljić 3, Adžić 1, Porobić, Gardašević 1, Krivokapić, Mandić.

HRVATSKA: Šparada, Fatović, Burić 3, Gagulić 1, Goreta 3, Bašić 1, Lozina, Buha 4, Zović 1, Živković 1, Jukić.

Trenutni raspored po grupama:

Grupa A: Hrvatska 3 (ima još dva meča), Crna Gora 6, Egipat 3, Južna Afrika 0.
Grupa B: Mađarska 6, Holandija 6, Japan 0, Grčka 0, Kina 0.
Grupa C: Srbija 9, Australija 3, Iran 0, Meksiko.
Grupa D: Italija 9, Španija 3, Kanada 3, Kazahstan 0, Uzbekistan 0.

Pobjednici grupa idu u četvrtfinale, drugoplasirani i trećepalsirani timovi u osminu finala.

OSMINA FINALA 9. SEPTEMBAR:
08:40H CRNA GORA – 3D
2B – 3C
3A – 2D
3B – 2C

ČETVRTFINALA:
1A – 2B/3C
1B – 2A/3D
1C – 3A/2D
1D – 3B/2C

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers