mercoledì 4 marzo 2015

Vjekoslav Kobescak: Znam gdje dolazim i spreman sam na ovu sredinu




Sve dubrovačke redakcije, kao i redakcije medija u Hrvatskoj koji na bilo koji način prate vaterpolo bile su zastupljene na jutrošnjoj konferenciji za novinare na kojoj je VK Jug Croatia osiguranje predstavio novog trenera Vjekoslava Kobešćaka. Presicu je otvorio predsjednik kluba Lukša Jakobušić istaknuvši kako interes javnosti godi.
- Ne mogu ne primijetiti da je ova generacija uspjela potrošiti sve naše trenere, ali isto tako je činjenica da je neke od njih napravila trenerima, tako da medalja uvijek ima dvije strane. Vjeko dolazi iz jednog drugog okruženja, obje su momčadi trofejne, ali su dijametralno suprotne. Vrlo smo pozitivni u svemu ovome i imamo nadu da ovo može izaći na dobro. U igri smo za sva tri trofeja i od niti jednog ne odustajemo i smatramo da nam novi trener može dati ono što nam nedostaje. Činjenica je da u ovom trenutku nemamo atmosferu, a od utakmice s Radničkim na svojoj strani nemamo ni navijače, a to je najvažnije. I da imamo uspjeha bez navijača i atmosfere – to ne bi bilo to! No ja sam optimist i smatram da već sutra igrači mogu dobiti pljesak – to bi bilo dovoljno. 
Potom je riječ preuzeo Vjekoslav Kobešćak novi trener Juga CO koji se odmah na početku želio zahvaliti Mladosti – svom bivšem klubu.
- Nije se lako maknuti nakon toliko godina iz Mladosti. Taj klub me napravio čovjekom, stručnjakom i igračem i ja sam mu na tome beskrajno zahvalan i želim im da se izvuku iz financijskih problema. Svom nasljedniku Hrestaku želim sve najbolje, jer iskreno smatram da je najbolje moguće rješenje. Također se zahvaljujem Mihu Bobiću koji je napravio jako puno u skladu s datim okolnostima, a to će se tek pokazati. Dozvolite mi da sam i subjektivan jer je riječ o mom prijatelju, a uvjeren sam da bi on na klupi Mladosti napravio barem iste, ako ne i bolje rezultate. No, ovaj klub je zona visokog rizika i ovdje se ne traže samo pobjede, ovdje se traže velike pobjede – kazao je Kobešćak koji zahvalio i predsjedniku, upravi i cijelom Gradu što su mu ukazali ovu priliku izrazivši nadu da će je iskoristiti i s profesionalne i s ljudske strane, a što je najvažnije i s rezultatskog gledišta.
- Čeka nas puno izazova u kratkom vremenu, a mi ćemo učiniti sve da im odgovorimo na najbolji mogući način. Jugu nedostaje samo trofej i mi ćemo učiniti sve da ga donesemo u Dubrovnik. Ovo je velika, ali za mene najmanja moguća promjena. Dubrovnik i Jug su sredine koje najbolje poznam nakon Zagreba i Mladosti. Ako sam nekoga  analizirao u zadnjih 25 godina onda je to Jug. Radio sam s puno igrača, proveo sam ovdje dosta vremena i samim tim puno mi je stvari poznato. Ovo je profesionalna odluka i nije šokantna. Znam gdje dolazim i spreman sam na ovu sredinu, ambicije kluba i sve što ova odluka nosi – rekao je Vjekoslav Kobešćak.
Na pitanje kakav prijem očekuje, Vjeko je odgovorio kako očekuje pozitivan prijem: “A onda je na meni i igračima da taj dojam ostane što duže. Strast koja vlada za vaterpolom u Gradu je fenomenalna i očekujem da će nam biti vjetar u leđa.”
11
Novinarsko pitanje upućeno predsjedniku Juga bilo je hoće li i kako igrači snositi svoj dio odgovornosti zbog promjene trenera. Drugo pitanje dotaklo se posljednjih natpisa u novinama kako posljednjih godina u Jugu igrači mijenjaju trenere?
- Od činjenica ne treba bježati. Uvijek govorim ono što mislim i osjećam. Jesam navijač, ali sam i predsjednik i svjestan sam svoje odgovornosti. Kad je dobro, onda je to zasluga igrača, a kad je loše onda je do predsjednika i Uprave i ne bježim od toga. Činjenica je da su igrači mijenjali trenere, ali svojim odnosom. Na prošloj utakmici su igrači dobili palac dole od publike. Što to znači? Trebali bismo promijeniti igrače!? Oni trebaju shvatiti da su dobili palac zato što se ne ponašaju jugaški i zato što njihova igra nije bila onakva na kakvu su nas navikli. Taj pristup se može promijeniti već sutra protiv Primorja. Navijači su im pokazali da se ne trude dovoljno. Mi smo zadnjih godina rezultatima zamaskirali određena ponašanja i nejugaške principe. Trenutno ne ostavljamo jugaški dojam, izgubili smo tu prepoznatljivost. Naravno da taj dio treba vratiti. Ne treba biti stručan da bi se vidjelo da smo u godinu dana smijenili dva trenera. To je moj poraz, to je poraz svih onih koji vole Juga – jer to nismo mi. Ali isto tako, toliko su nas puta ovi igrači svojim rezultatima i trofejima razveselili da to ne možemo zaboraviti. Sve ovo što se dogodilo je uzrokovano odnosom igrača. Ništa drugo. Možemo mi izgubit od Primorja, ali ako odnos prema utakmici bude pravi dobit će pljesak. Taman na tribinama bilo 100 ljudi – jasno je odgovorio predsjednik Juga CO Lukša Jakobušić koji je na kraju konferencije dodao kako klub veličine Juga uvijek ima alternativu. I za trenera i za igrače, pa i za samog predsjednika.
S novinarske strane je došlo i pitanje što nakon Kobešćaka? Razmišlja li se o budućnosti? Konkretno je postavljeno pitanje hoće li u slučaju ponovno ‘potrošnje’ Vjeka Kobešćaka novi trener Juga biti Nikša Dobud?
- Ovaj potez je znak da smo došli do kraja. Svima je sve jasno. Svi mi upiremo prstom u igrače, ali shvatite i njih. Njima se duguju stavke iz ugovora osam do deset godina. Nije to jednostavno. Nisu igrači jedini krivci, ali je činjenica će klub s ovom godinom te obaveze, za razliku od nekih drugih klubova, ispuniti. Završetkom sezone će sav taj dio biti riješen i možda je došlo vrijeme da se počne slagati i sve ostalo. Treba nam malo strpljenja i vjere kako u Vjeka tako i u naše igrače. Uvjeren sam da će dojam na kraju sezone biti puno bolji.
Na konferencije se posebno najavila sutrašnja utakmica s Primorjem koja počinje u 19 sati, o čemu čitajte u posebnom izvještaju.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers