domenica 26 luglio 2015

Majstor se preselio na klupu: Ćirić preuzeo reprezentaciju Irana

(Foto: Novosti)

Legendardni srpski vaterpolista i bivši igrač Crvene zvezde, Bečeja, Radničkog, Breše, Budve i Barselonete, Aleksandar Ćirić, na kraju prošle sezone završio je karijeru, a sada se preselio na klupu.
Realnost je takva da će prvi trenerski angažman Aleksandra Ćirića biti selektorska klupa Irana.
– Voleo sam da ostanem u svojoj zemlji. Privlačio me je rad u Radničkom, savezu. Nenad Vasilovski je računao na mene i to je meni sasvim odgovaralo. Na žalost od toga nije bilo ništa – rekao je Ćira za Žurnal i kazao kako je došlo do toga da preuzme baš reprezentaciju Irana.
– Kontakti su počeli krajem prošle godine. Pomogao mi je mnogo odbojkaški trener Slobodan Kovač, tu je i menadžer Maksić koji je preuzeo brigu o mojoj budućoj karijeri i zbog toga sam jako zadovoljan.
U Iranu je aktivno osam klubova stacioniranih u tri grada. Ćira zna da je pred njim ogroman posao:
– Dobro je što polazim od početka. Iran bi voleo da se plasira na Olimpijske igre 2020, Azija ima kvalitet u Japanu, Kini i Kazahstanu. Ne bojim se rada, pun sam energije. Videćemo šta će da bude. Njima su važne Azijske igre, videćemo i neke sparinge da nađemo. Ne bežim od jakih protivnika. Jedno je kada sparinguješ sa sebi ravnima a drugo kada te pritisnu vaterpolo majstori.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers