domenica 26 luglio 2015

Srbija trenirala u Kazanju, u ponedeljak sa Crnom Gorom

(Foto: waterpoloserbia.org)

Vaterpolo reprezentacija Srbija u petak je stigla u Kazanj, gde u ponedeljak počinje Svetsko prvenstvo. Kako prenosi sajt VSS-a, naša selekcija je smeštena u odličnom hotelu Grand, gde su još domaći Rusi, kao i Hrvati.
Pre podne su Srbi trenirali sami u Dvorcu vodenih sportova kojeg čine tri olimpijska bazena. Bili su sami. Pre rada selektor Dejan Savić je održao kraći sastanak a posle se radilo punom parom u režiji Aleksandra Janika, Vladimira Pavlovića i Dejana Savića.
Selektor Savić je razmišljao da li da se odradi trening sa domaćom selekcijom.
– To je bio dogovor od ranije posebno kada smo videli da nam je danas razmak između dva treninga samo nekoliko sati. Međutim morali smo da odustanemo jer je današnji poslepodnevni trening bio jedini u bazenu u kojem u ponedeljak počinje takmičenje. Zato ćemo sa Rusima da treniramo u nedelju pre podne a uveče su nam na sparingu Japanci – kaže Savić za sajt VSS-a.
(Foto: waterpoloserbia.org)
(Foto: waterpoloserbia.org)
Posle podne je bio i kratak sparing sa Hrvatima, tačnije vežbanje igrača manje i igrače više a sve to na zahtev organizatora kako bi se kamere podesile za praćenje utakmice na otvorenom bazenu. On se nalazi između Dvorca i fudbalskog stadiona na kojem će biti plivačka takmičenja.
– Ovde je pre mesec dana bio parking – rekao je naš nekadašnji plivački reprezentativac Ranko Tepavčević koji je jedan od važnijih ljudi u Organizacionom komitetu.
Pre treninga sa Hrvatima svoj deo su odradili Crnogorci koji bez većih uzbuđenja dočekuju susret sa Srbijom. U oba tabora je jedinstven zaključak kojeg je preneo Stefan Mitrović.
– Nije ovo epski susret, što god da se dogodi ima vremena za ispravke. Ali, lepo je startovati pobedom.
Zdravstveni bilten dobar, nema posla za dr Harhaina dok fizioterapeuti Radović i Jović rade besprekorno.Treba pohvaliti tim menadžera Gorana Čankovića za odličnu organizaciju oko smeštaja i akreditacija kao i Dejana Perišića koji se žestoko borio da avion za Kazanj iz Moskve ne ode bez srpske delegacije.
Prvenstvo počinje u ponedeljak, a naši vaterpolisti sastaće se sa Crnom Gorom od 19 sati i 20 minuta.
Izvor: waterpoloserbia.org

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers