sabato 18 luglio 2015

RANKO PEROVIĆ: Utisci pozitivni, rezultat ne smije da nas zavara


Uspješna posljednja provjera crnogorskih vaterpolista pred put na Svjetsko prvenstvo u Kazanju. Izabranici Ranka Perovića osvojili su međunarodni turnir u Nišu, na kraju skor pet od pet.
''Utisci su pozitivni. Nije lako osvojiti jedan ovakav turnir, ali ovaj rezultat ne smije da nas zavara, jer su se kroz ove utakmice pojavljivale neke greške i problemi koje ne smijemo da ponavljamo na Svjetskom prvenstvu. No, s obzirom na trenutnu formu, i na to da su igrači dosta umorni i iscrpljeni, i da su igrali u uslovima koji nijesu ni malo laki, ne mogu im ništa zamjeriti. Nadam se da ćemo se dobro osvježiti naredna dva dana pauze, a onda posljednja tri, četiri pred odlazak raditi više na koncentraciji i na nekim taktičkim finesama. Nadam se da ćemo biti maksimalno freški, odmorni i orni za Svjetsko prvenstvo'', poručio je Perović.
''Ajkule'' su redom bile bolje od Kine 17:8, Grčke 8:7, Njemačke 14:8, Španije 10:8 i na kraju protiv Grčke nakon peteraca 12:10. 
''I na ovom turniru se pokazalo da sve ekipe znaju da igraju, a bilo je i dosta taktiziranja kod nekih selekcija. Lijepo je pobijediti, ali ponavljam ovo ne smije da nas zavara, već moramo ostati fokusirani i koncentrisani na ono što nas čeka u Kazanju'', zaključio je Perović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers