sabato 18 aprile 2015

Liga Šampiona: Olimpijakos posle preokreta slavio u Kragujevcu


Vaterpolisti Radničkog u devetom kolu Lige šampiona izgubili su u Kragujevcu od Olimpijakosa 8:7 i tako se oprostili od mogućeg učešća na završnom turniru u Barseloni. Kragujevčani su vodili u poslednjoj četvrtini sa 7:5, ali je šampion Grčke sa tri pogotka stigao do preokreta i važne pobede u borbi za plasman na fajnal-siks.
Domaći su sjajno startovali i sredinom prve deonice stekli „+2″, golovima Ivana Basare sa distance i Nikole Dedovića iz peterca, ali su onda stali i dozvolili gostima da preokrenu do finiša poluvremena – 2:3.
Devet sekundi pred odlazak na odmor Šumadinci su propustili priliku da izjednače iz peterca, ali im je to pošlo za rukom nakon samo 15 sekundi igre u drugom delu, majstorijom Marka Ćuka – 3:3. Odmah zatim Blaj Malarah doneo je grčkom timu novu prednost, ali samo na kratko, jer je Basara sa dva vezana pogotka ponovo vratio Radnički u vođstvo – 5:4.
Na ulasku u poslednju deonicu najmlađi vaterpolista u bazenu, Nebojša Toholj, doneo je Kragujevčanima dva gola „viška“ (6:4), međutim, borbeni gosti se nisu predavali, pa su preokrenuli serijom 3:0 i došli do bodova koji ih ostavljaju u trci za mesto na završnom turniru, ali sa minimalnim šansama.
Najefikasniji akter susreta bio je Ivan Basara sa tri gola, dok su na drugoj strani Janis Funtulis i Nikola Rađen postigli po dva.
Radnički – Olimpijakos 7:8 (2:1, 0:2, 3:1, 2:4)
Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 300. Sudije: Gomez (Italija) i Naumov (Rusija).Igrač više: Radnički 4(1), Olimpijakos 8(2). Peterci: Radnički 2(1), Olimpijakos().
RADNIČKI: Radić, Toholj 1, Popović, Marković, Miličić, Vrlić, Joksimović, Basara 3, Vuksanović 1, Dedović 1, Ćuk 1, Petković, Živojinović. Trener: Stevanović.
OLIMPIJAKOS: Deligianis, Milonakis, Delakas 1, Vlahopulos, Funtulis 2, Rađen 2, Pontikeas, Ntoskas, Murikis 1, Kolomvos, Malarah 1, Gunas 1, Galanidis. Trener: Vlahos.
Liga šampiona – Grupa A
KlubUtakmiceBodovi
Pro Reko824
Eger813
Barseloneta911
Olimpijakos910
Radnički99
Breša98

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers