martedì 14 aprile 2015

Svjetska Liga, Savić: Da se publici u Kruševcu predstavimo u lepom izdanju

Srbija Volvo kup

Srpski vaterpolisti su oko 17 i 30 stigli u Kruševac, gde će sutra odigrati protiv Rusije poslednju utakmicu u grupi kvalifikacija Svetske lige. Srbija još samo teoretski može da izgubi prvo mesto a ta teorija se svodi na pobedu Rusije od najmanje deset golova razlike. U to ne veruju ni sami igrači koje predvodi selektor Erkin Šagajev.
Pre podne je naša selekcija trenirala na bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku. Na trenngu je bio i Slobodan Nikić koji nije doputovao u Kruševac jer se opravlja od bolesti. Njega će zameniti centar Radničkog Nebojša Toholj. Od ranije se zna da u sastvu od standardnih igrača neće biti Prlainovića i Duška Pijetlovića. Pored Toholja šansu da debituje će imati i mladi talentovani igrač Partizana Ognjen Stojanović.
Srbija je zabeležila svih pet pobeda u grupi. U prvom delu u Astrahanu je savladala Rusiju 17:8 igrajući sa podmladjenim sastavom. To je bio i jedini poraz domaćina predstojećeg svetskog prvenstva.
Imamo obavezu da odigramo dobro i pobedom stavimo tačku na uspešnu seriju. Razlika u kvalitetu je na našoj strani ali to treba pokazati u bazenu. U svakom slučaju tražiću najozbiljniji pristup jer je red da se publici u Kruševcu predstavimo u lepom izdanju – rekao je selektor Dejan Savić.
Srbija je u Kruševcu igrala 2011. kada je neočekivano poražena od Nemačke 9:8. Pre toga na turniru Trofej Jugoslavija 2000 Kruševac je, ali na otvorenim bazenima bio izvanredan domaćin.
Treba da završimo pobednički. Posle toga se vraćamo klupski obavezama da bi u junu u Bergamu pokušali da materijalizujemo urađeno i sa prvim mestom obezbedimo odlazak na Olimpijske igre što neće biti lako. Nadam se da ćemo protiv Rusa igrati u našem stilu i da ćemo pobedom zadovoljiti i Kruševljane i srpsku jasvnost – kazao je kapiten Živko Gocić.
Pre večerašnjeg treninga organizovan je susret sa medijima u čemu je učestvovao i jedan od partnera VSS, renomirana firma OMV.
Utakmica se igra sutra u 19 časova a obezbeđen je prenos na RTS

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers