domenica 12 aprile 2015

Stefan Mitrović o srpskom vaterpolu: Mnogo rupa, nema zakrpa

Stefan Mitrovic


Lider mađarskog prvenstva Solnok je u sredu na Banjici u osmom kolu Lige šampiona potvrdio zašto ga mnogi vide kao glavnog kandidata za evropsku titulu, uz Pro Reko. Posle za goste šokantnog početka i vođstva Partizana od 4:0, bez mnogo problema Solnok je preokrenuo i došao do pobede (13:7).
Nije bilo baš lako. Namučio nas je Partizan, još jednom je pokazao da se na Banjici teško dolazi do bodova. Nismo pružili specijalno dobru igru, ali morali smo da damo sve od sebe - istakao je Stefan Mitrović.
Nije Mitrović sa osmehom napustio Banjicu, jer vratio se na bazen na kome je proveo detinjstvo, postao igrač, a koji se sada nalazi u vrlo lošem stanju. Kako reče, srce mu se cepa kada vidi uslove, pre svega zbog toga što neke nove generacije nemaju dobre mogućnosti za rad.
- Slika bazena je slika našeg vaterpola. Nema više rupa koje mogu da se zakrpe i sve lako može da se uruši, nešto što iza sebe ima bogatu tradiciju polako umire. Ako nemamo dobre prve timove, manje dece će počinjati da se bavi ovim sportom jer neće imati uzore. Baza bi se smanjivala, biće teže da se napravi dobra reprezentacija, a samim tim i biće i manje medalja, koja predstavljaju radost naciji – nastavlja Mitrović i pravi paralelu sa našim severnim susedima.
Posle nekoliko ne baš toliko uspešnih godina Mađari ponovo osvajaju medalje, ali svi njihovi reprezentativci igraju u zemlji.
Mitrović ističe da ne želi da se bavi političkim pitanjima, ali problem vaterpola, ne samo Partizana već i drugih centara je širi problem.
- Radnički je za kratko vreme napravio školu sa 250 dečaka, a vidite u kom je stanju. Treba da se osposobe i drugi centri, ali nažalost budžet za kulturu i sport je sveden na minimum. I donja granica uslova u našem sportu je probijena, sa svih strana duvaju orkani, pitanje je koji će da oduva sve što je dobro i što je dugo, dugo građeno…
Izvor: Žurnal

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers