lunedì 13 aprile 2015

Montenegro: Radović i Klikovac sa Posilipom osvojili Eurokup

Vreli napuljski derbi završen je slavljem Posilipa. Tim za koji nastupaju crnogorski vaterpolisti Aleksandar Radović i Filip Klikovac u subotu je savladao Akvakjaru 11:10 i, nakon remija u prvom meču (6:6), osvojio trofej Eurokupa.
- Konstantno smo bili u vođstvu, a u trećoj četvrtini smo se odvojili na tri razlike. Toliko je bilo i u četvrtoj (9:6), a u posljednjih nekoliko minuta nije bilo golova - objasnio je Radović.
U prvom meču finala, Klikovac je dvije sekunde prije kraja utakmice postigao gol za remi. Činilo se nakon toga da je Akvakjara bliže trofeju, imala je i ulogu favorita pred revanš...
- Jeste, ali smo nakon prve utakmice još više vjerovali da ćemo osvojiti trofej. Dali smo taj gol dvije sekunde prije kraja, ali bili smo mnogo bolja ekipa u tom meču. Nijesmo, međutim, to iskoristili, a primili smo jeftino jedan-dva gola - istakao je Radović.
Radović je oduševljem ambijentom na bazenu u Napulju.
- Prelijepa atmosfera, kakva ove godine sigurno nije viđena u Evropi. Ne znam jesam li igrao u boljem ambijentu, na tribinama je bilo pet hiljada ljudi. Osvajanjem Eurokupa, sezona za Posilipo je postala uspješna.
- Ovo im je prvi trofej poslije deset godina, a zna se da je Posilipo veliki klub. Kad se osvrnemo kakva je situacija bila u januaru, gdje smo bili i u domaćem prvenstvu, ovo je ogroman uspjeh. Sada je sve mnogo lakše - riječi su Radovića.
Osvajanjem Eurokupa, Aleksandar Saša Radović je kompletirao trofeje na međunarodnoj klupskoj sceni.
- Sa Partizanom sam bio šampion Evrope i osvojio Superkup, a sa Posilipom uzeo jedini trofej koji mi je nedostajao. Sada želim da popravim učinak sa reprezentacijom, nadam se već od Svjetskog prvenstva u Kazanju ove godine. Ali, neću bilo koju medalju, samo zlatnu. Nadam se da će ih biti više, pa onda da okačim kapicu o klin - uz osmijeh je rekao Radović.
(Pobjeda, Arena)

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers