mercoledì 15 aprile 2015

Srbija savladala i Rusiju za maksimalan učinak u Svjetskoj Ligi

(Foto: Francois Nel/Getty Images)
(Foto: Francois Nel/Getty Images)

Srpska reprezentacija je očekivano, pobedom završila takmičenje u kvalifikacijama Svetske lige. Pred punim tribinama u Kruševcu, pobeđena je Rusija sa 11:10 i Srbija je tako postala i zvanično učesnik fajnal ejta Svetske lige koja će se od 21. do 28 juna igrati u Bergamu.
Prva četvrtina bila je ravnopravna iako su Rusi stekli gol prednosti. Srbija je u igri sa samo jednim centrom, mladim Manojlovićem tražila rešenje u igri na dva metra. Dodatni problem bilo je neigranje Rađena koji se porvedio neposredno pred početak utakmice, pa je Rusija posle prvih osam minuta vodila sa 3:2.
Jakšić je na asistenciju Filipovića izjednačio da bi u narednom napadu igrača više realizovao Ćuk . Rusi sa igračem više su se vratili u egal da bi raspoloženi Jakšić u saradnji sa Stojanovićem pogodio za 5:4 a zatim i Mandić iz daljine za dva razlike.
Na parabolu Nagajeva odgovorio je Filipović. Branislav Mitrović, koji je zamenio na poluvremen Pijetlovića, dobro intevrvenisao kada su Rusi imali igrača više ali je bio nemoćan posle udarca Buhkova. Srbija je imala samo plus jedan. Mandić je zaradio igrača više na pozicije centra posle čega je Savić zatražio minut odmora.Dobra kombinacija rezultirala je drugim golom Stefana Mitrovića.
Za prvo vođstvo od tri razlike pobrinuo se Aleksić. Lepim golom u strelce se upisao Ranđelović. Mitrović zatim brani peterac Nagajevu ali mu se odlični Rus revanširao u narednoj akciji . Manojlović je potom izborio peterac a priliku je dobio Stojanović.Mirno, rutinerski je postigao prvi gol za reprezentaciju. Do kraja Rusi su tri puta bili uspešni sa igračem više. Smanjili su na 11:10 35 sekundi pre kraja. U poslednjem napadu Srbija je izgubila loptu a Rusi propustili priliku da izjednače.
Nije želeo selektor Dejan Savić mnogo da se bavi utakmicom, a pohvalio je ambijent.
Drago mi je da smo Kruševljanima poklonili pobedu. Odlična atmosfrera. Mi smo imali određenih problema sa povredama , igrali smo sa jednim centrom, još bez Rađena. I to je poučno za nas. Ispunili smo prvi deo cilja. Sada nam predstoji da u Bergamu probamo da osvojimo prvo mesto.
Srbija – Rusija 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4)
Bazen SC Rasina. Gledalaca 1100. Sudije: Adžić (Crna Gora), Van Hems (Francuska). Igrač više: Srbija 7 (5) Rusija 8 (5). Peterci: Srbija 1 (1) Rusija 1 (0)
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 1, Manojlović, Jakšić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Stojanović 1, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.
RUSIJA: Antonov, Bugajčuk, Odincev, Buhkov 2, Zinatulin, Ašajev, Timakov 3, Nagajev 3, Stepanjuk, Kolod, Antipov 1, Suškov 1, Ivanov. Selektor: Šagajev.
Izvor: waterpoloserbia.org

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers