domenica 12 aprile 2015

Srbija: Ubedljivi trijumfi Zvezde i Radničkog, remi na Banjici

Risultati immagini per vaterpolo savez srbije
Posle Partizana, koji je danas u jutarnjem terminu pobedio Stari Grad sa 16:9, ubedljive pobede u prvim mečevima četvrtfinala plej-ofa ostvarili su i Radnički, odnosno Crvena zvezda. Kragujevčani su lako savladali ŽAK u Kikindi, rezultatom 16:10, dok su crveno-beli slavili u Nišu, protiv Naisa, sa 12:6. Najzanimljivije je bilo u duelu Banjice i Vojvodine, gde su dve ekipe odigrale nerešeno 5:5. Revanš utakmice na programu su 18. aprila, a podsećamo da se u četvrtfinalu igraju dva meča.
Šampion je već posle prvih osam minuta vodio sa 4:0, a prednost je sigurnom igrom održavao sve do kraja prvog poluvremena. U trećoj deonici gosti iz Beograda sa još tri pogotka rešili su pitanje pobednika, a u poslednjem periodu Nais je ublažio poraz. Trener Savić je šansu pružio i nekim mlađim igračima, a najefikasniji u njegovom timu bio je Strahinja Rašović sa četiri pogotka, dok je jedan manje postigao kapiten, Sava Ranđelović. Kod domaćina raspoloženiji od ostalih bio je Milić sa dva pogotka.
Kragujevčani su, takođe, veliku prednost stekli u prvom poluvremenu. Radnički je posle 16 minuta igre imao sedam golova viška (2:9) i u nastavku je bez problema sačuvali tu prednost. U podmlađenom timu iz Kragujevca istakli su se Popović, Basara i Vuksanović sa po tri pogotka.
Banjica je bila veoma blizu iznenađenja u prvoj utakmici četvrtfinala, pošto su domaći u poslednjoj četvrtini imali dva gola prednosti protiv Vojvodine. Međutim, Miloš Maksimović je smanjio na 5:4, da bi minut i petnaest sekundi pre kraja, kapiten Novosađana, Nemanja Matković, pogodio je za konačnih 5:5. Crno-beli su odlično počeli, poveli sa 3:0, golovima Kasuma, Japundžića i Radonjića, a i na poluvremenu je Banjica imala „+3″ (4:1). Ipak, Vojvodina je u nastavku uspela da anulira prednost i stigne do dobrog rezultata pred revanš u Novom Sadu.
ŽAK – Radnički 10:16 (1:4, 1:5, 5:3, 3:4)
Bazen SC Jezero. Gledalaca 200. Sudije:Virijević i Kiš. Isključenja: Žak 5, Radnički 8.Peterci:Radnički 2 (2).
ŽAK: Miljević, Đurić, Blažević 3, Budurin 3, Armuš, Bosanćić, Jakšić, Pavić 1, Gavranov, Talaja, Nadlački, Marčeta 3, Romić, Todorović. Trener: Šibul.
RADNIČKI: Živojinović, Toholj, Popović 3, Joksimović 1, Miličić 2, Jeftić, Mlaednović 1, Basara 3, Vuksanović 3, Verović 1, Stanojević 2, Virijević, Đerković. Trener: Stevanović
Nais – Crvena zvezda 6:12 (0:4, 3:4, 0:3, 3:1)
Bazen Čair. Gledalaca 650. Sudije: Milović i Jovančević.
NAIS: Lazić (10 odbrana), Kostić, Pavičić 1, Milić 2, Nosović 1, M. Milošević 1, Živić, Đorđević, Omerović, Šilj, Stanimirović, D. Milošević, Ilić, Popović. Trener: Blagojević.
CRVENA ZVEZDA: Draksimović (10 odbrana), S. Rašović 4, Drašović 1, Tankosić, Nikočević, Eškert 1, Bijelić, V. Rašović 1, Ranđelović 3, Njegovan 2, Kolašinac, Jovanović, Todorovski, Jović. Trener: Savić.
Banjica – Vojvodina 5:5 (3:0, 1:1, 0:2, 1:2)
Bazen Banjica. Gledalaca 200. Sudije: Stefanović i Putniković (obojica Beograd). Igrač više: Banjica 4 (2), Vojvodina 7 (1). peterci: Banjica 1 (1), Vojvodina 1 (1).
BANjICA: Brakočević, Kasum 2, Janković, Bakić, Panajotović, Janošević, Lukić, Andrejević, Japundžić 1, Raca, Radonjić 2, Petković, Durlević, Stefanović. Trener: Milenković.
VOJVODINA: Dobožanov, Petrovski, Maksimović 1, Rogač, Čikvinidze, Vasić 1, Gvozdanović 1, Ćatović, Trkulja, Marić, Matković 2, Jovanović, Vitorović, Šiman. Trener: Orlović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers