martedì 19 agosto 2014

FINA KUP U VATERPOLU - Almaty (KAZ) prvo kolo

Crna Gora glatko izgubila od Srbije

Crnogorski vaterpolisti se nisu proslavili na početku FINA kupa u Almatiju - "ajkule" su poražene od Srbije rezultatom 9:3.
U duelu dvije podmlađene ekipe, u kojima nema deset, odnosno 11, igrača sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, po rezultatu je lako zaključiti koja je u ovom trenutku bolja, jer se od prve sekunde vidjelo da su "delfini" uigraniji, spremniji za turnir u Kazahstanu.
Na kraju, možda i minus šest ne odslikava realan odnost snaga u bazenu, ali Srbija je znala da kazni svaki propust, pogotovo u prvih osam minuta kada je i povela sa 4:0.o
Da se našem nacionalnom timu ne piše dobro u prvoj utakmici bilo je jasno već u prvoj četvrtini kada je na semaforu stajalo 4:0 za protivnika.
Srbija je bez problema tu prednost održavala, kasnije je povela i sa 7:1, a u posljednjem napadu na utakmici je Vuksanović matirao Dejana Lazovića i postavio konačan rezultat.
"Srbija je spremnija ekipa od nas makar 20 odsto, plus je u ovom sastavu praktično odradila kompletne pripreme tokom ljeta. Konačna razlika nije pravi pokazatelj, ali smo loše otvorili meč, igrači kao da su krenuli u grču i dozvolili smo dva laka kontranapada koja nismo smjeli. Kasnije smo to zatvorili, tri četvrtine smo igrali solidno i morali smo da postignemo još koji gol. Imali smo lošu realizaciju u napadu s igračem više, nismo iskoristili ni peterac. Realno je bilo da Srbija slavi s najviše tri pogotka razlike", rekao je selektor Ranko Perović.
Jovan Sarić je postigao dva gola (jedan iz peterca), a upisao se i Radovan Latinović.
Centar Nikola Eškert je s tri pogotka bio najefikasniji u Srbiji, jedan manje je dao Dušan Mandić.
Naredni meč na FINA kupu Crna Gora igra sjutra protiv Sjedinjenih Američkih Država.
"Ovo je ekipa koja se prvi put sastavila, nikada nije igrala zajedno. Cilj je da vidimo ko može da bude dio A reprezentacije. Nadam se boljim partijama na turniru, ali su oscilacije normalne", dodao je Perović.
U istoj grupi, SAD su deklasirale Južnu Afriku sa 19:1, dok je u derbiju grupe B Mađarska bila bolja od Hrvatske rezultatom 9:5.
Crna Gora - Srbija 3:9 (0:4, 1:1, 1:2, 1:2)
Almati - Centralni gradski bazen. Gledalaca 500. Sudije: Vogel (Mađarska), Marecki (SAD). Igrač više: Crna Gora 11 (1), Srbija 8 (6). Peterci: Crna Gora 2 (1).
Crna Gora: Lazović, Vukmirović, Marković, Vidović, Brguljan, Đurđić, Bulatović, Sarić 2, Latinović 1, Murišić, Klikovac, Čučković, Slaven Kandić.
Srbija: Živojinović, S. Rašović 1, Obradović, Marković, Subotić, Eškert 3, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović 1, Ubović 1, Vasić, Vuksanović 1, Rističević.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers