venerdì 8 agosto 2014

Transferi : Povratak Zlokovića u Jadran !


Zlokovic, Partizan - Radnicki
Nakon što je u junu završen najveći broj transfera u vaterpolu, do početka nove sezone ostalo je još vremena da za kompletiranje ekipa. Najveća vest od završetka Evropskog prvenstva stigla je, pomalo iznenađujuće, iz Herceg Novog, gde se u matični Jadran vratio sjajni centar Boris Zloković. Nakon dve godine u Radničkom iz Kragujevca, Zloković se vraća u Jadran, a na konferenciji za medije tom prilikom je istakao da je spreman i za povratak u nacionalni tim Crne Gore za koji nije igrao od Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Važna vest, posebno za navijače Crvene zvezde, je da će Denis Šefik i naredne sezone biti na golu crveno-belih, što je od velikog značaja za mladi tim Dejana Savića koji je ostao bez ključnih igrača Andrije Prlainovića, Nikol Rađena i Borisa Vapenskog. U Zvezdu bi prema novim informacijama trebalo da stigne iz Partizana bek Dimitrije Obradović, ali taj transfer još uvek nije potvrđen.
Nakon dolaska Zlokovića u Jadran, najveće pitanje prelaznog roka ostaje za koju će ekipu naredne sezone igrati Mlađan Janović. Crnogorski as nema mesta u Pro Reku, a da li će karijeru nastaviti na pozajmici u Italiji, ili će u redove Primorja, možda čak i Galatasaraja ostaje da se vidi. Takođe, još nije poznato gde će naredne godien igrati povremeni reprezentativac Srbije i nekadašnja uzdanica mladog tima Partizana Nikola Dedović.
Osim Zlokvića, Jadran je potpisao nastavak saradnje i sa levorukim Lukom Sekulićem, golmanom Slavenom Kandićem, Jovanom Sarićem pa ekipa Vladimira Gjkovića, koja je prošle sezone imala odlične rezultate, u narednoj može da računa i na veće domete. Svakako, sa Zlokovićem u timu uz mlade i talentovane igrače pod vođstvom Gojkovića Jadran može sa velikim ambicijama da pristupi i evropskim takmičenjima, kao i regionalnoj ligi.
Što se Evrope tiče, Jadran će biti domaćin Grupe B I runde kvalifikacija, a mogao bi da igra značajnu ulogu i u Regionalnoj ligi koja startuje u oktobru. Zloković je, inače, ponikao u Jadranu sa kojim je tri puta bio šampion države (2003, 2004, 2010), Ligu šampiona osvajao je u dva navrata, sa Posilipom 2005. i Pro Rekom 2012. godine. U kapici Radničkog stigao je do trofeja u Evropa kupu 2013. i igrao finale Lige šampiona naredne godine.
Kao reprezentativac bio je šampion Evrope (2003.) i sveta (2005.) sa timom Srbije i Crne Gore, a sa Crnom Gorom je u Malagi 2008. osvojio evropsko zlato. Na predstavljanju u Jadranu, najavio je i moguć povratak u nacionalni tim.
„Čast je igrati za nacionalni tim, ja i dalje razmišljam o reprezentativnoj karijeri. Tada mi je trebala pauza da se oporavim i ozdravim. Sada sam spreman, osjećam se dobro i prihvatiću poziv ako ga bude“, rekao je Zloković, a preela internet stranica dnevnog lista Vijesti.
Jasno je da je jedanod najboljih centara u istoriji vaterpola mogao da pronađe finansijski bolji angažman, a kao glavne razloge za dolazak u Novi naveo je porodične razoge, i želju da pomogne mladoj ekipi kluba u kome je počeo karijeru.
Među ostalim transferima, o kojima nismo pisali, svakako se izdvaja dolazak Marka Eleza u Primorje iz Savone, kao i crnogorskog reprezentativca Predraga Jokića u Vaspo Hanover iz Debrecina. Beležimo i prelazak Đorđa Filipovića u ekipu Verone, odnosno Sport Menadžment. U taj italijanski tim, koji je postao prvoligaš stigli su i Saša Sadovoj, kao i golman Goran Volarević.
Isti tim bio je zainteresovan i za Hristosa Afrudakisa, ali je on otišao u Olimpijakos, kao i za braću Rašoviće iz Crvene zvezde, ali ni taj transfer nije uspeo.
Značajna pojačanja doveo je i francuski Marselj, u koji se vratio Igo Krusija nakon sezone u Budvi i Breši, a stigao je i amrečki centar Džon Man koji je prošlu godinu proveo u kapici Crvene zvezde. Njima se pridružuje i Australijanac Tajler Martin koji stiže iz Mađarskog Ferencvaroša.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers