sabato 23 agosto 2014

FINA VATERPOLO SVJETSKI KUP Almaty (KAZ): I to se dogodilo,Vaterpolisti izgubili od Kazahstana!

I to se dogodilo: Vaterpolisti izgubili od Kazahstana!
I to se dogodilo - da Crna Gora u vaterpolu strahuje i na kraju izgubi od Kazahstana!
Crnogorski vaterpolisti su poraženi sa 9:8 u razigravanju od 5. do 8. mjesta, pa ih sjutra u posljednjem meču na turniru čeka duel sa Južnom Afrikom.
I pored toga što tim "ajkula" u Almatiju nije stvoren za velike stvari, kao i što rezultat nije bio primaran, poraz od Kazahstanaca može da se računa kao - težak udarac za naš vaterpolo.
Timu Ranka Perovića nije bilo dovoljno ni to što je tokom većeg dijela meča vodio sa dva razlike, a u trećoj četvrtini je imao i plus (7:4).
Nakon tog dijela igre je bilo 7:5, kasnije i 8:6, ali je finiš pripao rivalu koji je nošen publikom grizao za trijumf.
Crna Gora je pogodak za 8:8 primila iz olako dozvoljenog kontranapada dva minuta prije kraja, a posljednji nepune tri sekunde prije kraja kada je sa stative između dva igrača "ajkula" strijelac bio Ukumanov...
"U drugom poluvremenu smo praktično igrali bez izmjene. Filip Klikovac nije igrao na svojoj poziciji, plus je povrijeđen. Bogdan Đurđić je rovit, nismo htjeli da rizikujemo s njim, a onda smo ostali bez jpš dvojice koji su dobili treću ličnu. Na kraju smo ostali bez snage i izgubili smo, šta da se radi", rekao je Perović.
Darko Brguljan je postigao čak šest golova, a po jedan Filip Klikovac i Stefan Vidović.
U pobjedničkom timu, koji je plasmanom među šest najbolji obezbijedio plasman na SP u Kazanju naredne godine,  trostruki strijelac je bio Ušakov.
Na kraju, poslije ovakvog poraza, jedinog neočekivanog od sva četiri na turniru, pitanje je da li Perović i za jednog igrača kojeg je želio da isproba može da kaže da je  "zreo za seniorsku reprezentaciju"... U ovom trenutku, čini se da je odgovor negativan.
"Izuzev trojice sa Evropskog prvenstva (Brguljan, Klikovac i Uroš Čučković), kao i dvojice najmlađih (Đurđić  i Đorđe Bulatović), ostali treba da se zapitaju i shvate da su u ovom trenutku daleko od nivoa A reprezentacije. Ima tu potencijala, ali u ovom trenutku to nije dovoljno", kazao je Perović.
Ipak, zbog načina na koji se prišlo ovom turniru (djelimično i zbog toga što je Crna Gora ranije obezbijedila plasman na naredno Svjetsko prvenstvo), ni rezultat nije mogao da bude bolji, jer su čelnici Vaterpolo saveza i stručni štab jedva sastavili spisak od 13 imena za FINA kup.
Bilo je otkaza, povreda..., ali nije bilo strateškog plana kako da Crna Gora ode u Kazahstan i pokaže više...
"Šta smo mogli da uradimo? Nemamo veliki broj igrača, baza je mala, a neki igrači su morali i da se ranije vrate u klubove. Ionako smo imali dosta povrijeđenih igrača, a onda smo se suočili s tim da četiri igrača ne žele da igraju FINA kup.Takođe,juniori su imali Svjetsko prvenstvo, nismo mogli veliki broj momaka da zovemo za ovo takmičenje... Šta je tu je, ovo što se događa u Almatiju nije dobro, ali je očigledno realnost koju moramo da prihvatimo u ovom trenutku", istakao je Perović.
U finalu FINA kupa će, baš kao i u Svjetskoj ligi i na Evropskom prvenstvu ove godine, igrati Srbija i Mađarska.
Srbija je savladala Hrvatsku sa 7:4, a Mađari Sjedinjene Američke Države (7:5).
Crna Gora - Kazahstan 8:9 (2:3, 4:1, 1:1, 1:4)
Igrač više: Crna Gora 9 (4), Kazahstan 11 (5). Peterci: Kazahstan 1 (1).
Crna Gora: Lazović, Vukmirović, Marković, Vidović 1, Brguljan 6, Đurđić, Bulatović, Sarić, Latinović, Murišić, Klikovac 1, Čučković, Kandić.
Kazahstan: Mahmetov, Gubarev 2, Medvedev, Pilipenko 1, Ušakov 3, Šmider, Šakenov 2, Kolijadenko, Ukumanov 1, Rudi, Manfof, Peković, Šlemov.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers