martedì 23 settembre 2014

Hrvatska: Pomlađena Mladost kreće u novu sezonu





Nova vaterpolska sezona za igrace Mladosti počet će kvalifikacijskim turnirom za Euroligu, koji će se održati od 24. do 28. rujna u Herceg Novom na kojem će uz Mladost sudjelovati rumunjska Oradea, francuski Montpellier, njemački Hannover, ruski Kazan i domaćin Jadran HN.

"Ovaj turnir pokazat će mogućnosti naše pomlađene ekipe. Iako nema imperativa, trebali bi izboriti plasman u drugi krug u koji ide pet od šest sudionika turnira", izjavio je u utorak na konferenciji za novinare trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Po njegovu mišljenju, ovogodišnje natjecanje u Triglav regionalnoj vaterpolskoj ligi bit će najjače ligaško natjecanje u svijetu, jer će u njemu, uz hrvatske, slovenske i crnogorske klubove, po prvi puta igrati i četiri momčadi iz Srbije.

"Prvi favoriti lige su dubrovački Jug i riječko Primorje, a naš je cilj da uđemo u završnicu natjecanja. Posebnu draž natjecanju dat će nastup klubova iz Srbije koji su prepuni mladih talenatiranih igraca", istaknuo je Kobešćak.

Najbolji svjetski vratar i kapetan Mladosti Josip Pavić smatra da će ova momčad Mladosti biti za nijansu bolja od prošlosezonske.

"U odnosu na prošlu sezonu nedostaju nam Marko Martinić i Kristijan Milaković, ali smo zato dobili tri juniorska reprezentativca Buhu, Lozinu i Bašića, koji su se već na prvim treninzima odlično uklopili", rekao je Pavić.

Potpredsjednik Mladosti Tomislav Družak rekao je da je na Trgovačkom sudu u Zagrebu održano zadnje ročište u predstečajnom postupku, pa sada klub ima sve uvjete za nastavak normalnog rada.

"Zahvaljujem se svim vjerovnicima, bivšim i sadašnjim igracima, koji su pokazali razumijevanje za našu situaciju i time omogućili okončanje predstečajne nagodbe", rekao je Družak.

(H) 
FOTO: ARHIV CROPIX

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers