venerdì 5 settembre 2014

Regional vaterpolo Liga: Petak 5.09.2014. Određen sistem i sastavi grupa


Na sastanku u Zagrebu u petak je određen sistem takmičenja i sastavi grupa u novoj regionalnoj vaterpolo ligi, koja će startovati 4. oktobra.
Novu Triglav regionalnu ligu čine 16 klubova, osam iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije, i biće podeljeni u dve grupe.
Beogradski Partizan i kragujevački Radnički takmičiće se u A grupi sa ekipama riječkog Primorja, Mladosti iz Zagreba, Budve, splitskog POŠK, splitskog Jadrana i Branika iz Maribora.
Crvena zvezda i novosadska Vojvodina su u B grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, splitskim Mornarom, kotorskim Primorcem, zagrebačkim Medveščakom i Opatijom. 

Posle dvokružnog bod sistema, po četiri prvoplasirana tima formiraće novu grupu u kojoj će se igrati po istom sistemu, ali samo sa ekipama sa kojima nije igrano u prvoj fazi. 

Završni turnir četiri najbolje ekipe, fajnal-for, na programu je 3. i 4. aprila, a organizator će biti najbolja ekipa iz ligaškog dela. 

Dogovoreno je da Triglav regionalna liga od sledeće sezone bude podeljena na Prvu i Drugu. 

U Prvoj bi igralo 10 najboljih ekipa iz ove sezone, u Drugoj preostalih šest kojima bi se eventualno priključilo još zainteresovanih timova. 

Dva poslednjeplasirana kluba iz Prve ispala bi u Drugu ligu, a elitu bi popunila dva najbolja iz Druge lige. 

"Osećam veliko zadovoljstvo što smo uspeli da napravimo najjaču ligu u Evropi. Svi srpski klubovi bili su jedinsvteni, želeli su da uđu u ovu ligu. Trudićemo se da i organizacija lige bude vrhunska. Verujem da ćemo kroz ovu ligu stvarati buduće šampione kakvih je na ovim prostorima već bilo", izjavio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić. 

Za predsednika novoformirane lige izabran je Perica Bukić (Hrvatska), a potpredsednici biće Krivokapić (Srbija) Đuro Marić (Crna Gora) Rok Vehovec (Slovenija). 

A grupa: Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički, Partizan 
B grupa: Jug, Jadran Herceg Novi, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda, Vojvodina

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers