venerdì 3 aprile 2015

Donatorsko veče - za rekonstrukciju olimpijskog bazena u Nikšiću



Za rekonstrukciju olimpijskog bazena u Nikšiću na donatorskoj večeri u hotelu Trebjesa prikupljeno je milion i 56,5 hiljada eura.
Donatorsko veče organizovali su opština Nikšić i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG). Projektom je za rekonstrukciju bazena predviđeno milion i 150 hiljada eura. Na donatorskoj večeri, uz brojne donatore iz Nikšića i Crne Gore, i predstavnike nekoliko kolektiva iz regiona, prisustvovao je i premijer Milo Đukanović.




Gradnja bazena počela je 1972, a završena je 2000. godine, ali je, zbog nemogućnosti zagrijavanja i drugih tehničkih nedostataka, funkcionisao samo nekoliko mjeseci.
Predsjednik VPSCG Srđan Kovačević kazao je da, uz veoma dobar večerašnji odziv, bitna i promocija takvog modela prikupljanja sredstava i završetka posla u Crnoj Gori
.“Uspješno veče pokazalo je da u Crnoj Gori ima kompanija koje su spremne da prepoznaju pravi projekat i podrže ga na pravi način. Nadam se da će obo biti uspješan model preko koga možemo nastaviti dalje da radimo”, rekao je Kovačević.




Predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović kazao je da je odziv donatora bio izvanredan i da je večeras prikupljeno milion i 6,5 hiljada eura, dok je jedan broj donatora koji su bili spriječeni da prisustvuju večeri najavili pomoć od još 50 hiljada.
“Preostaje još da obezbijedimo ostatak od oko 150 hiljada eura kako bi rekonstrukcija bila u potpunosti završena najkasnije do kraja godine”, rekao je Grbović.



 


0 commenti:

Posta un commento

 

Followers