lunedì 16 febbraio 2015

Draško Brguljan o Francuzima, mladim igračima, žrijebu za SP


Duelom sa Francuskom vaterpolisti Crne Gore nastavljaju takmičenje u preliminarnoj fazi Svjetske lige. Nakon dva poraza od Italije i Hrvatske, to pobjede nad Turskom, ’’ajkule’’ će u Budvi ugostiti ’’trikolore’’ sa ciljem da upišu drugi trijumf u grupi C. Crnogorski reprezentativac Draško Brguljan ističe da smo apsolutni favoriti u ovom duelu ali da to moramo pokazati i u bazenu.
’’Apsolutni smo favoriti u ovom meču. Mnogo smo bolja ekipa od Francuza. Iako su poraženi od Turske u prošlom kolu, mislim da su oni bolja ekipa od njih. Naravno, najvežnije je da ih ne potcijenimo, da ih shvatimo ozbiljno kao Tursku., i onda sigurno neće biti problema. Frabcuzi su pružili nekoliko dobrih partija na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, bili su na tri-četiri gola i protiv Mađarske i protiv Srbije. Nijesu loša ekipa, ali smo mi mnogo bolji, i naravno da očekujem pobjedu’’, poručio je Draško Brguljan.
U prethodna tri duela šansu su dobili mladi igrači. Tako će biti i do kraja takmičenja, što je pravi potez, kazao je Brguljan.
’’Ova Svjetska liga je i planirana za to, da se šansa da mlađim igračima, što apsolutno podržavam. Vrijeme ide, prolazi, neće ova generacija dovijeka igrati, i šansu moraju dobiti mlađi igrači. Jedan dio njih je već dobio šansu, sada će protiv Francuza priliku dobiti i Janko Krivokapić centar iz Primorca. Dakle, jedan novi igrač koji do sada nije igrao. Mislim da je ovo prava stvar da kroz ove takmičarske utakmice i igru sa nama iskusnijima stiču iskustvo. Pokazali su da imaju talenat, da imaju kvalitet. Naravno, moraju da rade još mnogo da bi dostigli veliki nivo. Vrijedni su, samo neka ovako nastave, i siguran sam da će sve biti kako treba.’’
Brguljan se kratko osvrnuo i na nedavno održani žrijeb za Svjetsko prvenstvo. Podsjećamo, Crna Gora će igrati u grupi sa Srbijom, Australijom i Japanom.
’’Mislim da je naša grupa najteža. Svi znamo kakva je ekipa Srbija, evropski prvaci, od ekipa van Evrope dobili smo najtežu Australiju, Japan je autsajder ali ne smijemo da ih potcijenimo kao na utakmici Svjetske lige. Jako dobra stvar je što se u četvrtfinalu ne možemo sastati ni sa Srbijom ni sa Australijom. Moramo osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi kako bi kasnije imali lakši raspored. Izbjeći ćemo Mađare u osmini finala, ali ponavljam da je jako dobro što je Australija u grupi, jer su sada jači nego ikada’’, istakao je Brguljan i za kraj se osvrnuo na klupske partije sa mađarskim klubom OSC.
’’U početku smo se navikavali, jer je dosta igrača došlo sa strane. Nije funksionisalo kako treba, ali je to sada mnogo bolje. U usponu smo forme. Cilj nam je plej-of i da budemo što spremniji za taj dio šampionata kada se odlučuje o prvaku države. Imamo još dva mjeseca do tada što je dovoljno vremena da se dobro uigramo, i da pokušamo da iznenadimo Eger i Solnok.’’
Utakmica Crna Gora – Francuska igra se u Budvi u utorak od 19 sati. Ulaz je slobodan.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers