lunedì 8 giugno 2015

USA: Kupido u poslednjoj sekundi potopio Srbiju

(Foto: usawaterpolo.org)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pretrpela je novi, treći poraz na pripremama u Americi. Domaćin je trijumfovao rezultatom 11:10, a gol za pobedu, nekoliko sekundi pre kraja, postigao je Luka Kupido. slavila je 11:10, golom Kupida u poslednjim sekundama utakmice. Naša ekipa, pojačana igranjem Pijetlovića, Filipovića i Prlainovića, vodila je u drugom periodu sa 5:2, ali je domaćin do poluvremena uspeo da priđe na gol zaostatka, a potom u nastavku i da preokrene na 8:6.
Amerikanci su u prvom periodu vodili sa 1:0 i 2:1, ali su puleni Dejana Savića serijom 4:0, u kojoj su golove redom postizali Mandić, Prlainović, Subotić i Jakšić, stigli do vođstva od 5:2. Domaći su minut pre kraja stigli na gol zaostatka (4:5), ali je Strahinja Rašović vratio našoj selekciji +2. Ipak, četiri sekunde pra kraja prvog poluvremena, Kimbel je bio precizan, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 6:5 u korist Srbije.
Za svega 60 sekundi igre u nastavku, igrači Dejana Udovičića, uspeli su da preokrenu na 7:6, a sredinom treće deonice Dzon Man je povisio na 8:6. Naši vaterpolisti uspeli su da se vrate u meč i golovima Rašovića, Prlainovića i Filipovića da proekrenu na 10:9 krajem poslednje četvrtine, ali je Kupido sa dva pogotka u poslednjih 45 sekundi utakmice doneo novu pobedu svom timu.
Najefikasniji na utakmici bio je Andrija Prlainović sa tri gola, a jedan manje je postigao Strahinja Rašović. Isti učinak kod domaćina imali su Kupido, Rels, Azevedo i Man.
Sledeći meč je u Čikagu 10.juna ujutru po našem vremenu.
SAD – Srbija 11:10 (2:3, 3:3, 3:0, 3:4)
Bazen Univerziteta  El Toro. Igrač više: SAD 17 (5), Srbija 11 (5). Peterci: SAD 1 (1).
SAD: Mozes, Virje, Obert, Kimbel 1, Rels 2, Kupido 2, Samjuels 1, Azevedo 2, Biven 1, Bonani, Smit, Man 2.
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Subotić 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić, S. Rašović 2, Filipović 1, Prlainović 3, Jakšić 1, B. Mitrović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers