venerdì 19 giugno 2015

Ubjedljiva pobjeda juniora za 9. mjesto u Bakuu


Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je deveto mjesto na Evropskim igrama u Bakuu – ‘’ajkule’’ su u posljednjem meču savladale ubjedljivo Francusku 15:4.
Od starta su izabranici Mirka Vičevića zaigrali kako treba, nametnuli svoj ritam, i prednost uvećavali iz četvrtine u četvrtinu. Istakao se Ukropina sa pet gola, četiri je postigao Mijušković, po dva Radulović i Radović, a po jedan Franeta i Vujošević.
Ipak, ostaje veliki žal jer je naša selekcija imala kvaliteta da se bori za neku od medalja. Podsjećamo, juniori su u grupi poraženi od Grčke, igrali neriješeno sa Hrvatskom, dok su savladali Tursku. U borbi za četvrtfinale poraženi su od Rusije, nakon toga bili smo bolji od Slovačke i Francuske.
Crna Gora – Francuska 15:4 (3:1, 3:1, 5:1, 4:1)
Vaterpolo arena – Gledalaca: 200. Sudije: Svetlana Dreval (Rusija), Vjačeslav Bjeljevtsov (Ukrajina).
Crna Gora: Tešanović (6 odbrana), Radulović 2, Franeta 1, Vušković, Vujošević 1, Ukropina 5, Mijušković 4, Radović 2, Brkić, Saveljić, Banićević, Krivokapić.
Francuska: Karez, Lepon 2, Vinkur, Broter, Rosel, Mutambaji, De Nardi, Ladu, Ospedal, Bukili, Marion-Verno 1, Šandu 1, Belaše.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers