venerdì 19 giugno 2015

Vaterpolisti treniraju jakim intezitetom na pripremama u Kanadi


Crnogorski vaterpolisti već osam dana borave u Torontu gdje obavljaju bazični dio priprema za Svjetsko prvenstvo.
’’Ajkule’’ u Kanadi rade jakim intezitetom, po planu, s tim što treninge pomalo remete problemi sa povredama.
’’Urošu Čučkoviću je na jednom treningu pukla arkada, dok Vjekoslav Pasković osjeća bolove u ramenu. Nije ništa opasno, ali moramo da ih pazimo. Nema potrebe da bilo šta radimo na silu. Ovdje zaista imamo sve što nam je potrebno, a to nam nažalost nedostaje kada smo kod kuće, ali tako je kako je. U svakom slučaju, dolazak u Kanadu na pripreme je pun pogodak’’, kazao je selektor Ranko Perović.
’’Crveni’’ u zemlji javorovog lista sparinguju i sa domaćom reprezentacijom.
’’Sa Kanadom igramo praktično svaki dan, s tim što prije ili poslije tih sparinga imamo i treninge. Do sada smo ispunili sve što smo zacrtali do sada. Istina, uz male teškoće, jer nijesu svi igrači u istoj formi’’, dodao je Perović.
Crnogorski vaterpolisti se 21. Juna vraćaju u domovinu, a potom će do kraja mjeseca trenirati u Budvi. Od. 1. Jula sparingovaće sa Grčkom u Herceg Novom, uslijediće treniranje sa Hrvatskom u Šibeniku, a uoči Svjetskog prvenstva (počinje 27. jula) u Kazanju učestvovaće na turniru u Srbiji.
’’Imamo još dosta vremena da složimo sve kockice i nemam dilemu da ćemo biti spremni. Tačno je da smo slabiji nego ranije, da nam fale neki bitni igrači (Antonio Petrović, Saša Mišić i 99 odsto Nikola Janović), ali na to više ne smijemo da se obaziremo. Na nama je da radimo i da u Kazanj odemo spremni da pružimo maksimum u svakoj utakmici’’, poručio je Perović.
Seniorskoj reprezentaciji će se po povratku u Crnu Goru pridružiti ljevoruki Aleksa Ukropina, ko je sa juniorskom selekcijom učestvovao na Evropskim igrama u Bakuu. (Arena)

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers