venerdì 19 giugno 2015

Baku 2015: Srbija posle peteraca u finalu!

srbija-polufinale-evropske-igre

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskih igara u Bakuu, pošto je posle peteraca pobedila selekciju Grčke rezultatom 13:12! U finalu, koje je na programu u nedelju, naši vaterpolisti sastaće se sa Španijom, koja je već jednom bila bolja od Srbije, u grupnoj fazi takmičenja.
Grčka je povela golom Gardikasa, da bi naša selekcija preokrenula na 2:1. Sredinom drugog perioda Srbija je povela sa 5:2, ali su ubrzo Janopulos i Aleksiu smanjili na 5:4. Dva gola prednosti našem timu je vratio Kasum, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 6:4 u korist Srbije.
Posle nekoliko minuta igre u nastavku Grčka je ponovo prišla na gol zaostatka, da bi početkom odlučujuće četvrtine Janopulos poravnao na 6:6. Nije se dugo čekalo na novo vođstvo Srbije, pošto je ubrzo centar Petar Velkić pogodio za 7:6. Međutim, puleni Zorana Milenkovića nisu uspeli da sačuvaju prednost do kraja, pa je 85 sekundi pre kraja utakmice Delagramatikas izjednačio na 7:7.
Na početku penal serije golman Mantis je zaustavio šut Kasuma, a Grčka je imala prednost sve do treće serije, kada je Todorovski odbranio Janopulosu. U nastavku su svi igrači bili precizni, sve do sedme serije, kada je Vučinić pogodio za Srbiju, a na drugoj strani Nikoladis promašio ceo gol. Srbija je pobedila 13:12 i plasirala se u finale, gde će se u nedelju sastati sa Španijom, koja je u drugom polufinalnom duelu pobedila Hrvatsku.
Bravo momci!
Srbija – Grčka 13:12 (3:2,3:2, 0:1, 1:2, peterci 6:5)
SRBIJA: Todorovski, Šulc 3 (1), Kolašinac, Lukić 1, Mitrović, Velkić 1, Vuković, Tubić, Janković 1 (1), Rogač 1 (1), Kasum 3 (1), Vučinić 3 (2), Vlahović.
GRČKA: Mantis, Kondrokukis, Gardikas 2 (1), Kalis, Kalargiros 1 (1), Papanastasiu 3 (2), Janopulos 2, Delagramatikas 1, Aleksiu 2, Papasifakis, Nikolidis 1 (1), Skumpakis, Stordilis.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers