giovedì 11 giugno 2015

Srbija porazom završila pripreme u Americi, Rašović u bolnici

(Foto: facebook.com/USAWP)

Po istom modelu je Srbija izgubila i četvrti susret u Americi. U sjajnom ambijentu na tribinama u bazenu u Čikagu, Amerika je slavila rezultatom 14:13, golom Kupida u poslednjoj sekundi u trenutku kada je domaćin tim imao igrača više jer je Gocić neopravdano isključen. To je bila samo jedna u nizu loših odluka amerićkih sudija na štetu našeg tima. Žestoko je protestvovao pomoćni trener Stevanović koji je dobio crveni karton, sudijama je prišao i generalni sekretar Marijan ali se odluka nije promenila. U tih 12 sekundi Amerikanci su se nekako organizovali i Kupido je baš kao i u trećem meču iz daljine savladao Mitrovića.
Nije to bio jedini peh. U drugoj četvrtini je Strahinja Rašović dobio jak udarac kolenom u glavu (pogledati na 53:50), ali je sve prošlo bez sankcija. Naš vaterpolista zatražio je pomoć i odveden je u bolnicu na snimanje.
Amerikanci su u drugoj četvrtini poveli 4:2 ali su Mandić dva puta, Subotić i Jakšić uspeli da obezbede minimalnu prednost 6:5.U trećem delu igre je Filipović napravio peterac, došlo je do reakcije američkih igrača, umešao se i Subotić koji je jedini platio crvenom kartonom. Počela je serija domaćina koji su poveli 10:7 i 11:8. Smit, koji je žestoko išao na naše vaterpoliste, sa Duškom Pijetlovićem je zaradio obostrano isključenje ali je našem centru to bio treći prekršaj. U posledjem minutu su Nikić i Aleksić smanjili na 11:10.
Gocić je početkom poslednjeg dela izjednačio, Mandić za kratko doveo Srbiju u vođstvo 12:11. Posle izjednačenja Relsa, Man je šraubom doneo prednost Americi. Na pola minuta pre kraja Filipović je postigao gol za remi da bi se došlo do već opisane završnice.
Srpska ekipa večeras kreće za Beograd.
SAD – Srbija 14:13 (2:2, 3:4, 6:4, 3:3)
Flejm bazen u Čikagu. Igrač više: SAD 13 (4), Srbija 10 (2).Peterci: Srbija 1 (1).
SAD: Bajron, Virje 3, Obert , Rels 1, Kupido 4, Samjuels, Azevedo, Boven 1, Bonani 4, Smit,Man 1, Halok, Mozes.
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić 1, Ranđelović, Subotić 2, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Jakšić 2, Filipović 2, Prlainović 1, S. Rašović, B. Mitrović.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers