lunedì 22 giugno 2015

Vaterpolisti Srbije zlatni na Evropskim igrama u Bakuu!

juniori-zlatni

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na prvim Evropskim igrama mladih u Bakuu, pošto je u finalu pobedila Španiju sa 8:7!
Tokom većeg dela meča igralo se gol za gol, a do samog kraja treće četvrtine Španija je imala prednost. Međutim, 40 sekundi pre kraja tog perioda Đorđe Vučinić je iskoristio sjajnu asistenciju Rogača i doneo prvo vođstvo našoj selekciji na meču (7:6).
Puleni selektora Milenkovića dobro su se branili u nastavku, a sredinom odlučujuće četvrtine Jasmin Kolašinac je sa nezgodne strane matirao Rodrigeza za 8:6. Naši igrači su čuvali „+2″ sve do poslednjeg minuta, kada je Alvaro Granados, 34 sekunde pre kraja, smanjio na 8:7. Vremena za novo izjednačenje nije bilo i Srbija je osvojila zlatnu medalju.


Najefikasniji na meču bio je Marko Janković, koji je svojim golovima u prve tri četvrtine držao našu reprezentaciju u igri. On je postigao tri pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Vučinić, Kasum, Tubić, Lukić i Kolašinac.
Zlatnu medalju osvojili su: Stefan Todorovski, Jasmin Kolašinac, Matija Vlahović, Petar Velkić, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Marko Janković, Petar Kasum, Marko Tubić, Dragoljub Rogač, Vladan Mitrović, Kristijan Šulc i Uroš Vuković, a u stručnom štabu bili su: Zoran Milenković (prvi trener), Vladimir Cukić, Mladen Opačić (pomoćni trener), Vladimir Mijanović (Trener golmana) i Dušan Drmanac (fizioterapeut).
Podsećamo da su juče naše dame trijumfom nad Francuskom zauzele deveto mesto.

0 commenti:

Posta un commento

 

Followers